Toegang sociaal domein vanaf 2020

Per 2020 verandert de toegang op de zorg op Walcheren. Op diverse punten blijven we nog samenwerken, maar Veere, Vlissingen en Middelburg gaan de toegang naar de zorg weer zelf organiseren.

Dat betekent dat de Middelburgse inwoners vanaf 1 januari 2020 bij de gemeente Middelburg terecht kunnen voor gemeentelijke zorg, welzijn en jeugdhulp. Op welk adres dat is en welk telefoonnummer gebeld moet worden, wordt nog bekend gemaakt.

Op dit moment wordt het plan gemaakt voor de organisatie van de toegang. Waar kunnen mensen straks terecht? Wie komen er bij ons werken? Wie betrekken we bij de indicaties? Op welke onderdelen blijven we samenwerken met Vlissingen en Veere?

Veel vragen die we nog niet kunnen beantwoorden. Voor de zomer is het organisatieplan klaar en is gestart met de plaatsing van het personeel. Uiteraard wordt daarbij eerst gekeken naar de belangstelling van medewerkers die nu al werken bij Porthos.