Aangepast vervoer

Bent u niet meer zo mobiel? Als u problemen heeft om u te verplaatsen, dan kunt u zich bij Porthos melden. Zij kijken in een gesprek samen met u wat voor u de beste oplossing is. Daarbij kijken zij in eerste instantie naar wat u zelf of uw directe omgeving aan oplossingen kan bieden. De oplossing kan bijvoorbeeld een financiële tegemoetkoming in de vervoerskosten zijn. Ook is een aangepaste fiets mogelijk. Porthos helpt u in een persoonlijk gesprek verder met de juiste oplossing voor uw situatie.

In 2015 is het Wmo vervoer veranderd. Dit noemen we soms ook collectief vervoer. Gebruikers van het Wmo vervoer hebben allemaal een brief van Porthos ontvangen.

We zetten de belangrijkste wijzigingen nog even op een rij.

  • De Gemeentelijke vervoerscentrale regelt nu het vervoer. Zij nemen de ritten aan en zorgen ervoor dat ze op tijd worden gereden. Het telefoonnummer is (088) 235 80 50.
  • Er is sinds 1 november ook een nieuwe vervoerder: TCR.
  • En voortaan geldt een prijs per kilometer i.p.v. per zone. Voor iedere rit betalen reizigers een starttarief van € 1,-. Per kilometer betalen zij € 0,15.

Maakt u gebruik van Wmo vervoer of collectief vervoer? En heeft u geen brief of pas ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met Porthos via (088) 751 40 00.

Kosten

Voor aangepast vervoer betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. De bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) int de eigen bijdrage. Bereken uw eigen bijdrage op de website van het CAK.

Aanvraag

Bel om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Aan het eind van het gesprek krijgt u een indicatie wat de juiste oplossing voor u is. Binnen 8 weken ontvangt u een brief met daarin de uiteindelijke beslissing.
 
Heeft u nog geen Wmo voorziening? Neem dan contact op met Porthos, tel. (088) 751 40 00.