NOM- en NOM-ready subsidieregeling

Bent of wordt u eigenaar van een huis in Middelburg, gebouwd vóór 1980? Gemeente Middelburg heeft subsidie beschikbaar om dergelijke woningen energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. NOM noemen we dat: Nul op de Meter. Dat kan in één keer, of in stappen.

U wilt een energierekening van € 0,00? U wilt een comfortabel huis? U wilt een bijdrage leveren aan een beter milieu? Iedere eigenaar of toekomstige eigenaar van een woning in gemeente Middelburg, gebouwd vóór 1980, komt in aanmerking voor NOM- of NOM-ready subsidie.

NOM?

NOM staat voor ‘Nul op de Meter’. Dit is een subsidieprogramma van gemeente Middelburg dat huiseigenaren ondersteunt in het energieneutraal maken van hun woning. NOM betekent dat u na het aanpakken van uw woning geen of in ieder geval een hele lage energierekening heeft.

NOM Ready?

NOM Ready betekent dat u nu enkele energiebesparende maatregelen neemt waarop u verder kunt bouwen om uw woning straks helemaal NOM te maken.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Het subsidiebedrag kan oplopen tot maximaal € 10.000 (inclusief btw) of 25% van de investering. Bovendien is dit te combineren met eventueel landelijke subsidies. Als u biobased materialen koopt of uw woning levensbestendig maakt kunt u € 1.000 extra subsidie ontvangen. Bekijk op de pagina Waarop kan ik subsidie krijgen? het overzicht.

Waarom nu?

De aankoop van een woning is een natuurlijk moment om het pand aan te passen aan uw wensen. Dat is ook zo als u gaat verbouwen wegens gezinsuitbreiding of als uw woonwensen veranderen. Onderhoud en reparatie is ook zo’n moment, net als het levensloopbestendig maken van uw woning. Als u dan toch bezig bent, is het logisch om ook energiezuinigheid en comfortverhoging meteen mee te nemen. Daar ondersteunen we u graag bij. Aanmelden kan tot 31 december 2020.

Investeren: loont dat?

Het combineren van maatregelen is dikwijls kostenbesparend. Bovendien investeert u in een blijvend lage energierekening en verhoging van uw comfort. Daarnaast kennen diverse banken gunstiger tarieven voor leningen als het gaat om investeren in ‘groene’ maatregelen. Zie daarvoor www.energiebespaarlening.nl En wat dacht u van de waardestijging van uw huis en de verhoging van de verkoopsnelheid later omdat u een beter energielabel bezit?

Zet vandaag nog die stap!