Nul op de meter

Het is voor particulieren zeer interessant om hun woning nu grondig aan te pakken. Gemeente Middelburg heeft namelijk subsidie om woningen van voor 1980 te renoveren tot Nul op de Meter (NOM) of NOM ready. Dit project wordt mogelijk gemaakt door steun vanuit de Provincie Zeeland.

  • NOM- en NOM-ready subsidieregeling

    Bent of wordt u eigenaar van een huis in Middelburg, gebouwd vóór 1980? Gemeente Middelburg heeft subsidie beschikbaar om dergelijke woningen energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. NOM noemen we dat: Nul op de Meter. Dat kan in één keer, of in stappen.

  • Waarop kan ik NOM subsidie krijgen?

    Afhankelijk van wat u aanpakt kan het subsidiebedrag oplopen tot maximaal € 10.000 (incl. btw). Dat doen we in de volgorde 'ventileren, isoleren, installeren'. Een gezond binnenklimaat is immers altijd van belang. Daarna komen de maatregelen die ervoor zorgen dat uw investeringen renderen.

  • Over het NOM-team

    Om particulieren te ondersteunen en te ontzorgen is een NOM-team opgericht. In het NOM-team Middelburg werken gemeente Middelburg, Impuls Zeeland, drie bouwbedrijven, twee installateurs, twee architecten, een bank, een energieadviseur en een marketing- en organisatiedeskundige samen.