TIM: zorg, opgroeien en ondersteuning

Vanaf 1 januari 2020 kunt u bij TIM terecht in plaats van bij Porthos. TIM staat voor Toegang in Middelburg, en dat is het ook: de toegang tot zorg en ondersteuning voor inwoners van Middelburg. Iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft, en niet genoeg heeft aan hulp van familie en buren of van bijvoorbeeld maatschappelijk werk of een vrijwilligersorganisatie, kan hulp aanvragen bij TIM. De mensen van TIM helpen u verder.

 • Hulp regelen

  Heeft u hulp nodig? Hulp uit uw omgeving, zoals familie en buren, is soms al genoeg.

 • Ondersteuning regelen

  U heeft geprobeerd via uw omgeving hulp te krijgen, of via Maatschappelijk Werk Walcheren of Welzijn Middelburg, en heeft aanvullend ondersteuning nodig. U wilt deze ondersteuning nu aanvragen. Hoe vraagt u dat aan? Wij stellen altijd onderstaande vragen. Doorloopt u deze stappen alvast? Het is belangrijk dat u kunt aantonen dat u geen andere oplossing heeft dan ondersteuning via de gemeente.

 • Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)

  Wat is de Wmo (Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Hoe doet u een aanvraag voor ondersteuning?

 • Jeugdwet

  De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Onder de Jeugdwet vallen verschillende vormen van jeugdhulp.

 • Contact TIM (Toegang in Middelburg)

  Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Dit kan via onderstaande mogelijkheden. Wij vragen altijd naar uw BSN-nummer. Houd u dit bij de hand? Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.

 • Ik wil een klacht indienen over TIM

  Vindt u dat u door een medewerker niet goed bent behandeld? Dan kunt u een klacht indienen. Op deze pagina leest u hoe dit werkt. En wat u van ons kunt verwachten. We leggen ook uit waarover u wél een klacht kunt indienen en waarover niet.

 • Ik wil bezwaar maken

  U heeft een beschikkingsbrief gekregen. Hierin staat het besluit van de gemeente. Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u bezwaar maken.

 • Informatie voor professionals jeugdhulp of Wmo

  De zorgaanbieders waarmee wij samenwerken hebben een contract met de gemeenten. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over het aangaan van een contract als dienstverlener voor jeugdhulp of Wmo.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden

  De drie gemeenten op Walcheren hebben vanaf 1 januari 2020 de taken van Porthos overgenomen. Inwoners van Middelburg doen vanaf dat moment een aanvraag voor ondersteuning via de Jeugdwet of de Wmo bij TIM, onderdeel van de gemeente Middelburg.