Herinrichting Poelendaeleweg

De Poelendaeleweg wordt in 2020 afgewaardeerd naar een 30 km-weg en heringericht volgens de Duurzaam Veilig-richtlijnen die daarvoor gelden.

Door onvoorziene werkzaamheden is de eerdere planning gewijzigd. De planning ziet er nu als volgt uit:

  • Het deel van het Banckertplein tot en met de kruising Poelendaeleweg-De Ruijterstraat is voor de bouwvak (24 juli) gereed;
  • Na de bouwvak (17 augustus) start de aannemer met het deel van de Poelendaeleweg tussen de De Ruijterstraat en Vlissingsesingel en vervolgens op de Vlissingsesingel en de Poelendaelesingel. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 16 oktober afgerond.

 

Planning Poelendaeleweg

Omleidingen

De Poelendaeleweg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Stromenweg. De Vlissingse Molenstraat is tijdelijk éénrichtingsverkeer.

Het kruispunt De Ruyterstraat blijft open voor alle verkeer. Enkel in de week van 9 juli gaat het kruispunt De Ruyterstraat een week dicht om werkzaamheden uit te voeren.

Tijdens de werkzaamheden kunt u niet gebruikmaken van de parkeervakken/garageboxen in de Poelendaeleweg. Uw auto moet u elders parkeren. Heeft u geen parkeervergunning? Dan kan de gemeente een tijdelijke parkeervergunning verstrekken voor u in de buurt. Hiervoor moet u uw woonadres, kenteken en merk auto doorgeven aan p.geldof@middelburg.nl of c.mouthaan@middelburg.nl. De mindervalideparkeerplaats van huisnummer 32 wordt verplaatst naar de Burgerweidestraat.

Wij verzoeken u het huisvuil op die plaats aan te bieden waar de huisvuilauto op normale wijze kan komen. Bijvoorbeeld op een plek in een volgende of vorige fase, bijvoorbeeld Banckertplein of De Ruyterstraat. De aannemer kan hierin assisteren.

Wij vragen u overhangend groen van uw tuin in te korten of weg te halen wat over de stoep groeit. De aannemer moet namelijk de verharding van het trottoir vervangen.

Omwonenden hebben een brief ontvange met hierin de keuze voor het toe te passen groen in de Poelendaeleweg.

Contactpersonen

Het aannemersbedrijf KWS infra B.V. voert de werkzaamheden uit. De heer Michel Maljaars is de uitvoerder op het werk en is bereikbaar op telefoonnummer 06 27 74 03 92.
De toezichthouder van de gemeente Middelburg is de heer Chris Mouthaan. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0118) 67 53 91 of via c.mouthaan@middelburg.nl

Mocht u tot die tijd verdere vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar Pascal Geldof van de gemeentelijke afdeling Leefomgeving via p.geldof@middelburg.nl of bel (0118) 67 56 81.

Kruispunt Poelendaelesingel/Poelendaeleweg

Na de zomer kunnen we dat starten met de uitvoering van het kruispunt Poelendaelesingel/Poelendaeleweg. Hierbij is vooral aandacht geschonken aan het scheiden van het fietsverkeer en het autoverkeer bij de verkeerslichten.

Op de foto ziet u het ontwerp van het kruispunt.

Kruispunt Poelendaeleweg Poelendaelesingel