Parkeren voor bezoekers

In de binnenstad van Middelburg ben je verplicht te parkeren in de parkeervakken bij de parkeerautomaten, in de parkeergarages en op de parkeerterreinen.

Als bezoeker betaalt u voor het parkeren van maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 20.00 uur. Behalve voor het parkeerterrein Het Groene Woud, daar is het op donderdag en vrijdag betaald parkeren tot 21.00 uur.

Parkeerplaats vinden

Rondom de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de route aan naar de parkeerterreinen en parkeergarages.

Informatie over parkeerterreinen, parkeergarages en de locaties vindt u ook op de parkeerplattegrond (pdf, 2 MB).

Parkeertarieven 2020

In 2020 gelden de volgende parkeertarieven in de binnenstad:

  • Zone 1 € 2,40 per uur
  • Zone 2 € 2,10 per uur

De betaalautomaten geven ter plekke de zone, de maximale parkeerduur en parkeertarieven aan. De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen afwijken van de zone tarieven.

Zon- en feestdagen

Op zon- en nationale feestdagen kunt u in Middelburg gratis parkeren. Dit geldt ook voor de parkeergarages. Er mag alleen geparkeerd worden op de daarvoor bestemde parkeervakken, maar niet op plekken voor vergunninghouders.

Betalen in parkeergarages met t-tag

In de parkeergarages Geere en Kousteensedijk is het mogelijk te betalen met de t-tag. Meer informatie over parkeren met t-tag, www.movenience.nl.

Belparkeren

Betaald parkeren kan eenvoudig met uw mobiele telefoon. Dit is vaak goedkoper, omdat u dan alleen de werkelijke parkeertijd betaald. Dit geldt niet voor het parkeerterrein Het Groene Woud.

Parkeren gehandicapten

Met de gehandicaptenparkeerkaart kunt u gratis onbeperkt parkeren op de algemene gehandicapten parkeerplaatsen en op de reguliere parkeerplaatsen, met uitzondering van vergunninghoudersplaatsen.
Het parkeren in de parkeergarages is niet gratis. Bekijk de parkeerplaatsen voor gehandicapten op de parkeerplattegrond (pdf, 2 MB).

Gratis parkeren Oude Veerseweg

Op het parkeerterrein Oude Veerseweg parkeert u gratis. De binnenstad ligt op 5 - 10 minuten loopafstand.

Blauwe zone

In de blauwe zones, net buiten de binnenstad, kunt u met uw parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren op maandag tot en met zaterdag van 8.00 - 20.00 uur.

Informatie

In de parkeerfolder vindt u de parkeertarieven en een plattegrond waarop alle parkeerterreinen en parkeergarages zijn aangegeven.

Voor meer informatie over de aanvraag van de vergunningen zie: