Parkeervergunning voor werkzaamheden of dienstverlening (servicevergunning)

Voor het uitvoeren van werkzaamheden of dienstverlening waarvoor ter plaatse het gebruik van een voertuig noodzakelijk is, kunt u een parkeervergunning aanvragen. U kunt met deze servicevergunning in of buiten de parkeervakken parkeren. De vergunning vermeldt het adres waar de werkzaamheden worden verricht. U ontvangt de servicevergunning voor werkzaamheden na vier werkdagen per post.

Voorwaarden

Het kentekenbewijs moet op naam, adres en woonplaats staan van het bedrijf dat de vergunning aanvraagt. De vergunning mag ook op een zichtbaar bedrijfslogo worden gesteld. Dan is de vergunning voor alle auto’s van hetzelfde bedrijf te gebruiken.

Kosten

De kosten van een servicevergunning bedragen in 2018 € 9,90 per dag. Duren de werkzaamheden bijvoorbeeld vier dagen, dan betaalt u voor die vergunning in totaal 4 x € 9,90.

De kosten voor een jaarvergunning bedraagt € 569,40.

Aanvraag

U regelt de servicevergunning direct online of aan de balie van het stadskantoor.

Direct online

Regel de servicevergunning via het online formulier. Als u een product bestelt waarvoor u moet betalen, kunt u dat doen via de beveiligde internetkassa van Ogone. Hierbij kunt u kiezen tussen het gebruik van een credit card of betalen via Ideal (via internetbankieren bij uw eigen bank). U ontvangt de servicevergunning voor werkzaamheden na vier werkdagen per post. U hoeft hiervoor geen verzendkosten te betalen.

Aan het loket

U kunt de servicevergunning voor werkzaamheden of dienstverlening aan de publieksbalie van het stadskantoor regelen. Aan de balie is de vergunning klaar terwijl u wacht. U kunt op het stadskantoor terecht zonder afspraak, maar u kunt hier ook een afspraak voor maken.

Geen afspraak maken rond jaarwisseling

In de laatste week van 2018 en in de eerste dagen van 2019 is het tijdelijk niet mogelijk om een afspraak te maken voor het regelen van producten van de gemeente.

U kunt wel zonder afspraak binnenlopen, maar houdt u rekening met extra wachttijd in verband met te verwachten drukte. In de laatste weken van het jaar is het vaak drukker, omdat we minder openingsdagen hebben en veel mensen hun parkeervergunning voor 2019 ophalen.

De gemeente is in de kerstvakantie gesloten op maandag 24 tot en met woensdag 26 december, 31 december en 1 januari. Vanaf dinsdag 8 januari is het weer mogelijk om een afspraak te maken. Excuses voor het ongemak.