Parkeervergunning voor bedrijven (bedrijvenvergunning)

Bedrijven die binnen het gebied van het betaald parkeren zijn gevestigd, kunnen een parkeervergunning kopen. De gemeente verstrekt per belastingobject maximaal twee vergunningen, geldig voor het parkeren op parkeerplaatsen in de tariefzone 2.

Voorwaarden

Het kenteken moet staan op naam van:

  • het bedrijf danwel;
  • de directeur zoals vermeld in het uittreksel van de kamer van koophandel danwel;
  • de bedrijfsleider, blijkende uit een schriftelijke verklaring van het bedrijf.

Als het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (bedrijf), de directeur of bedrijfsleider staat omdat er sprake is van een huur- of leasevoertuig, dan moet een werkgeversverklaring worden overlegd.

Kosten

De kosten zijn in 2018 € 240,00 per jaar voor de eerste vergunning (€ 20,00 per maand).

Het tarief voor de tweede vergunning is € 480,00 per jaar (€ 40,00 per maand).

Aanvraag

Een parkeervergunning voor bedrijven vraagt u aan bij de balie van het stadskantoor. U kunt op het stadskantoor terecht zonder afspraak, maar u kunt hier ook een afspraak voor maken.

Geen afspraak maken rond jaarwisseling

In de laatste week van 2018 en in de eerste dagen van 2019 is het tijdelijk niet mogelijk om een afspraak te maken voor het regelen van producten van de gemeente.

U kunt wel zonder afspraak binnenlopen, maar houdt u rekening met extra wachttijd in verband met te verwachten drukte. In de laatste weken van het jaar is het vaak drukker, omdat we minder openingsdagen hebben en veel mensen hun parkeervergunning voor 2019 ophalen.

De gemeente is in de kerstvakantie gesloten op maandag 24 tot en met woensdag 26 december, 31 december en 1 januari. Vanaf dinsdag 8 januari is het weer mogelijk om een afspraak te maken. Excuses voor het ongemak.