Parkeervergunning diensten (servicevergunning)

Voor het uitvoeren van werkzaamheden of dienstverlening waarvoor ter plaatse het gebruik van een voertuig noodzakelijk is, kunt u een parkeervergunning aanvragen. U kunt met deze servicevergunning in of buiten de parkeervakken parkeren. De vergunning vermeldt het adres waar de werkzaamheden worden verricht. U ontvangt de servicevergunning voor werkzaamheden na vier werkdagen per post.

Voorwaarden

Het kentekenbewijs moet op naam, adres en woonplaats staan van het bedrijf dat de vergunning aanvraagt. De vergunning mag ook op een zichtbaar bedrijfslogo worden gesteld. Dan is de vergunning voor alle auto’s van hetzelfde bedrijf te gebruiken.

Kosten

  • De kosten van een servicevergunning bedragen in 2020 € 10,40 per dag. Duren de werkzaamheden bijvoorbeeld vier dagen, dan betaalt u voor die vergunning in totaal 4 x € 10,40.
  • De kosten voor een jaarvergunning bedraagt € 595,80. De vergunning is een kalenderjaar geldig, van 1 januari tot en met 31 december.

Aanvraag

U regelt de servicevergunning direct online of aan de balie van het stadskantoor.

Direct online

Regel de servicevergunning via het online formulier. Als u een product bestelt waarvoor u moet betalen, kunt u dat doen via de beveiligde internetkassa. Hierbij kunt u kiezen tussen het gebruik van een credit card of betalen via iDEAL (via internetbankieren bij uw eigen bank). U ontvangt de servicevergunning voor werkzaamheden na vier werkdagen per post. U hoeft hiervoor geen verzendkosten te betalen. De vergunning  is pas geldig als deze zichtbaar achter de voorruit is geplaatst.

Aan het loket

U kunt de servicevergunning voor werkzaamheden of dienstverlening aan de publieksbalie van het stadskantoor regelen. Aan de balie is de vergunning klaar terwijl u wacht.

U kunt het stadskantoor alleen op afspraak bezoeken. U kunt direct online een afspraak maken. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken, tel. (0118) 67 50 00.