Bezoekerspas- en hotelpas niet langer bruikbaar

Sinds 4 december 2017 is het niet meer mogelijk om uw bezoekers- of hotelpas op te waarderen of te gebruiken voor de aanschaf van parkeertickets. Wel kunt u gebruik blijven maken van de losse bezoekerskaarten die aan te vragen zijn via onze website of op het stadskantoor.

De pas is straks niet meer te gebruiken omdat het betaalgedeelte van de parkeerautomaten in de stad worden vervangen zodat ze voldoen aan de landelijke veiligheidsvoorschriften. De meest in het oog springende verandering op de nieuwe parkeerautomaten is dat het mogelijk is om contactloos te betalen. Naast dat deze manier van betalen snel en makkelijk is, is het ook veiliger voor u. Zo kan er geen pincode worden afgekeken en is skimmen onmogelijk omdat de gegevens van de magneetstrip niet gekopieerd kunnen worden.  

Volgend jaar kunt u uw bezoek voordelig laten parkeren door middel van een nieuwe app. Zodra er meer bekend is over deze app, dan leest u dat op onze website.

Net als de losse papieren bezoekerskaarten is de app alleen te gebruiken voor mensen met een woonadres in parkeerzone 1 of 2. Bezoekers kunnen met een papieren kaart of bestelling in de app alleen parkeren in zone 2.

Voor de papieren bezoekerskaarten geldt dat ze te koop zijn van 1, 2, 4, en 6 uur à  € 0.50 per uur. U heeft de mogelijkheid meerdere papieren kaarten per parkeertransactie te gebruiken. Parkeert u 4 uur dan kunt u bijvoorbeeld 2 papieren kaarten van 2 uur op het dashboard leggen. Er geldt een maximum aankoop van € 90,- per jaar, omgerekend 180 parkeeruren.

Hoe krijg ik mijn borg en overgebleven tegoed terug?

De bezoekers- en hotelpas kan worden ingeleverd op het stadskantoor, waarna u uw borg van € 22,50 terugkrijgt. U kunt uw pas ook gratis via dit formulier (pdf, 63 kB) per post versturen. Wij zorgen ervoor dat de borg op uw bankrekening wordt teruggestort. De verzending per post is geheel op eigen risico.

Heeft u nog tegoed op uw pas staan, dan verzoeken wij u naar het stadskantoor te komen. Tegen inlevering van de pas krijgt u dan, naast de borg, ook het openstaande tegoed in bezoekerskaarten of in contant terug.

De belangrijkste data op een rijtje:

  • 4 december 2017 stopt de werking en het gebruik van de bezoekerspas, u kunt dan alleen gebruik maken van de bezoekers- en hotelkaarten;
  • In 2018 kan gebruik worden gemaakt van de nieuwe bezoekersapp-regeling of de bezoekerskaartjesregeling. Wanneer de bezoekers-app gaat werken is nog niet bekend.