Vuurwerk afsteken

De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

Meer informatie over dit besluit op de website van rijksoverheid.

Het afsteken van ander vuurwerk (bijvoorbeeld illegaal geïmporteerd of professioneel vuurwerk zonder vergunning) is te allen tijden verboden.

Ervaart u overlast van vuurwerk dat afgestoken wordt, of weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vuurwerk buiten de genoemde tijden, professioneel of grote hoeveelheden

Wilt u als bedrijf vuurwerk afsteken buiten de genoemde tijden, professioneel of in grote hoeveelheden? Dan heeft u een vergunning nodig. Neem contact op met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland voor de vergunning en de vergunningsvoorwaarden.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen, kan contact worden opgenomen met het cluster openbare orde en veiligheid van de gemeente Middelburg, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 67 50 00.