Aanpak diefstal scooter en bromfiets

Politie en gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen pakken gezamenlijk de diefstallen van bromfietsen aan.

Uit een analyse van de diefstallen kwam naar voren dat het merendeel van de gestolen voertuigen niet of enkel met een stuurslot op slot stonden. Ze werden voornamelijk weggenomen vanaf de openbare weg en om het huis. De overheid wil nu de diefstallen tegengaan en de pakkans van de daders vergroten. Zo zal er actief gecontroleerd worden op framenummers en plaatsen waar veel gesleuteld wordt aan scooters en bromfietsen.

Voorkom zelf een diefstal

Naast alle inzet gericht op opsporing of het vergroten van de pakkans kunnen ook eigenaren hun steentje bijdragen om de kans op diefstal te voorkomen. Het grootste deel van de gestolen voertuigen stond met het stuurslot op slot. Deze sloten blijken erg makkelijk open te breken. Het is daarom raadzaam om altijd een ketting of beugelslot te gebruiken. Bevestig deze aan een vast punt, bijvoorbeeld een lantarenpaal. Dit maakt de drempel voor de dief een stuk hoger. Hoe meer moeite hij moet doen om het voertuig te stelen, hoe eerder hij aan dit voertuig voorbij gaat.

Samen voorkomen we de diefstal van jouw bromfiets

De politie wil graag informatie ontvangen over locaties waar aan scooters en bromfietsen wordt gesleuteld. Ook wil agenten graag weten waar veel scooter- en bromfietseigenaren bij elkaar komen of bij elkaar staan. Gebruik hiervoor het speciale mailadres: scooter@zeeland.politie.nl.

Maar je mag ook naar de politie bellen: 0900-8844 of anoniem 0800-7000.