Inbraak- en diefstalpreventie

Lees meer over wat u zelf kunt doen om de kans op inbraak of diefstal te verkleinen.

 • Inbraakpreventie

  Als bewoner speelt u een belangrijke rol bij de aanpak van woninginbraken. Oplettende bewoners kunnen veel inbraken voorkomen door een oogje in het zeil te houden en door de eigen woning goed te beveiligen.

 • Veilig ondernemen

  Helaas stopt de criminaliteit gericht op het bedrijfsleven niet bij de grens van Zuidwest-Nederland. Ook ondernemers in Zuidwest-Nederland zijn regelmatig het slachtoffer van criminaliteit. Denk aan (winkel-)diefstallen, overvallen, geweldsdelicten, fraude en oplichting. Los van de financiële schade hiervan, zorgt criminaliteit ook vaak voor emotionele 'schade' bij ondernemers.

 • Tips om inbraken te voorkomen

  Het zal u maar gebeuren dat er wordt ingebroken in uw huis. Bij 95% van de inbrekers gaat het om gelegenheidscriminelen die profiteren van slechte beveiliging van woningen. Als bewoner kunt u dan ook veel zelf doen om de kans op diefstal uit uw woning zo klein mogelijk te maken.

 • Deuren en ramen op slot: ook bij hoge temperaturen

  Ons land geniet van zomerse temperaturen. Overal zwaaien de ramen en deuren open. Waakzaamheid is echter geboden. Want "gelegenheid maakt de dief”, waarschuwt Joop van der Waal, expert bij de politie op het gebied van woninginbraak. “De politie wil er alles aan doen om inbrekers te pakken. Maar vooral in het handelen van bewoners valt nog veel te verbeteren.”

 • Aanpak diefstal scooter en bromfiets

  Politie en gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen gaan gezamenlijk de diefstallen van bromfietsen aanpakken en de pakkans van de daders vergroten.

 • Tips voorkomen fietsdiefstal

  Alhoewel de cijfers over fietsdiefstal beter zijn dan enkele jaren geleden, komt fietsdiefstal nog steeds te vaak voor. Partijen zoals gemeenten, politie en de fietsenbranche hebben inmiddels diverse maatregelen genomen om fietsdiefstal verder terug te dringen. Ook burgers kunnen hun verantwoordelijkheid nemen.