Topsport - Breedtesport

De gemeente richt zich op het toegankelijk maken van sporten en bewegen voor alle Middelburgers. Hiervoor is vanuit de topsport een sportambassadeur ingesteld.

De breedtesport vormt de basis voor de topsport. Hoe breder de basis, hoe groter de kans dat daaruit, door talentherkenning en talentontwikkeling, topsporters voortkomen. Omgekeerd kan topsport een vliegwiel vormen voor de breedtesport. Middelburgse topsporters functioneren hier als ambassadeur voor hun sport én voor de stad.

Rugbyspeler Matthijs Albregtse (17) is de nieuwe sportambassadeur voor de gemeente Middelburg. Chris Simons, wethouder sport, heeft Albregtse voorgesteld als de nieuwe sportambassadeur van Middelburg. De rugbyspeler vindt zichzelf zeer fanatiek en enthousiast en vindt het leuk om anderen te overtuigen. Volgens de gemeente wil hij dat graag op kinderen overbrengen, omdat sporten belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Albregtse speelt in het colts-team (16-18 jaar) van EZRC Oemoemenoe. Dit team komt uit op het op een na hoogste niveau van Nederland. Oemoemenoe is de club waar Albregtse begon. Hij zit ook in de jeugdselectie van Oranje en geeft zelf regelmatig les.

De gemeente hoopt met het aanstellen van sportambassadeurs het sportbeleid en vooral de jonge Middelburgse talenten een extra stimulans te geven. Eerdere ambassadeurs waren Jeffrey Telussa (2012-2013), Jessie Eikenhout (2014-2015) en Anita de Ridder (2016–2017).

Als gemeente Middelburg willen we hoofdzakelijk richten op de breedtesport, namelijk het toegankelijk maken van sporten en bewegen voor alle Middelburgers en het ondersteunen van lokale initiatieven, hetzij facilitair, hetzij organisatorisch, hetzij financieel.

Over dit laatste onderdeel kunt u meer vinden bij het onderdeel Subsidies.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met dhr. D. Winne, e-mail d.winne@middelburg.nl of tel. (0118) 67 56 76.