Sport en onderwijs

Ondersteuning van sport en beweging in het onderwijs, met het sportaanbod en het stimuleringsprogramma Special Heroes.

 • Bewegingsonderwijs

  De gemeente ondersteunt de ZAPP GYM methode voor uitgebalanceerd bewegingsonderwijs.

 • Aanbod Middelburg in Beweging voor onderwijs

  Ter stimulering van sport en bewegen heeft de gemeente Middelburg een aanbod voor scholen waarin ondersteuning gevraagd kan worden op sportief gebied.

 • Special Heroes

  Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Special Heroes werkt eraan om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn.

 • Zwemonderwijs

  In de raadsvergadering van 19 april 2011 heeft de Middelburgse gemeenteraad besloten om vanaf het schooljaar 2012-2013 het schoolzwemmen te beëindigen, met uitzondering van het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Daarnaast zijn we als gemeente nog wel verantwoordelijk voor het realiseren van een financiële vangnetregeling.

 • Sportkennismakingsactiviteiten

  Ieder schooljaar krijgen de Middelburgse leerlingen in het basisonderwijs de mogelijkheid om deel te nemen aan de sportkennismakingsactiviteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Middelburgse sportverenigingen met ondersteuning van de coördinatoren Sport en Bewegen van de gemeente Middelburg.