Sport en Spel

Sport en bewegen is goed voor de gezondheid, draagt bij aan zelfontplooiing, doorzettingsvermogen, vriendschappen en sociale contacten. Sport inspireert, ontroert, vormt mensen, leert ze omgaan met winnen en verliezen. Kortom, sporten en bewegen dragen bij aan een lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden, waarbij een actieve leefstijl wordt bevorderd. Middelburg is in beweging!

 • Lokaal Sportakkoord

  Op dinsdag 28 januari vond in de Schouwburg in Middelburg met succes de Kick-off Lokaal Sportakkoord plaats. Helaas moesten we de vervolgbijeenkomst afzeggen, toch gaat het project door.

 • Middelburg in beweging

  Het ondersteunen van sportverenigingen, assisteren bij sportdagen in het onderwijs, coördineren van de sportkennismakingsactiviteiten, sport en bewegen op de agenda zetten in alle wijken en dorpen en dé vraagbaak zijn voor de inwoners van Middelburg als het gaat om sport en bewegen.

 • Beleid sport en bewegen

  Bekijk de doelen van de gemeente als het gaat om sport en bewegen.

 • Accommodatie huren

  Wilt u een accommodatie reserveren? Dat kan via het Makelpunt Walcheren.

 • Speelvoorziening kinderen

  Gemeente Middelburg maakt zich sterk voor voldoende ingerichte speelvoorzieningen, verspreid over de stad.

 • Wijkinitiatieven

  De gemeente Middelburg heeft speelvoorzieningen die gericht zijn op jeugd tot en met 18 jaar om te kunnen spelen, elkaar te ontmoeten en grenzen te verkennen. Daarnaast willen we iedere Middelburger de kans geven om te sporten en bewegen in zijn of haar wijk of dorp. Daarom ondersteunen we, daar waar mogelijk, wijkinitiatieven die ontstaan in wijken of dorpen.

 • Contact sport en bewegen

  De contactgegevens van de medewerkers sportbeleid, sportsubsidie en de coördinatoren sport en bewegen. Voor algemene informatie of suggesties op sportgebied.