VIOLET

‘Interreg Europe project VIOLET’ is de naam van het project dat eigenaren helpt om hun monumentale panden te behouden voor de toekomst door ze energiezuinig te maken.

Logo Interreg Europe VIOLET project

VIOLET is een samenwerkingsverband tussen 6 Europese landen.

Duurzaam Bouwloket

Voor algemene vragen over duurzame aanpassingen aan uw monument en mogelijke subsidies kunt u terecht op het Duurzaam Bouwloket.

Monumentenpaspoort

Monumenten zijn uniek en vragen dus ook om unieke energiebesparende maatregelen die niet ten koste gaan van de monumentale waarde. Om te weten welke aanpassingen er aan uw pand kunnen worden uitgevoerd, kunt u een Monumentenpaspoort laten opstellen. Hier leest u wat een Monumentenpaspoort is en wat het voor u kan betekenen.

Medewerkers van de Monumentenwacht komen uw pand bekijken en vervolgens krijgt u een Monumentenpaspoort waarin uw monumentenpand wordt beschreven met een op maat gemaakt duurzaamheidsadvies inclusief inzicht in de kosten en baten. Bij Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) kunt u hier een afspraak voor maken.

Vergunningen

Is er een vergunning nodig als u aan de slag gaat met uw moment? Kijk op het Omgevingsloket. Lees hier welke vergunningen er in gemeente Middelburg zijn en hoe u ze kunt aanvragen.

Zie ook: