Solarise

Het doel van het project Solarise is het faciliteren van de productie van zonne-energie in de 2 zeeën regio.

Logo Europees project SOLARISE

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare elektriciteit die fors is toegenomen in de afgelopen jaren. Echter wordt zonne-energie nog steeds beschouwd als een onbetaalbare en problematische vorm van energieopwekking. Vandaar dat zonne-energie een klein deel uitmaakt van het energie systeem van Europa en wordt de potentie die deze vorm van energie opwekking heeft niet optimaal gebruikt in de 2 zeeën regio.

Het doel van het project is het faciliteren van de productie van zonne-energie in de 2 zeeën regio. Dit wordt gedaan door het testen en demonstreren van een reeks innovatieve zonne-energieoplossingen op historische/openbare gebouwen en bij huishoudens (voornamelijk gericht op laag-inkomen families) in zowel de stedelijke als de plattelands gebieden. Uiteindelijk helpt het project CO2-besparingen te realiseren en de energierekening te verlagen.

Netwerkevenement 14 oktober

Op maandag 14 oktober is er in stadhuis op de Markt een netwerkevenement voor het Europese project Solarise.

Het realiseren van de energietransitie in een historisch stadscentrum is een hele uitdaging. Deskundigen met ervaring leggen vanuit beleids- en praktische perspectieven uit hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken, barrières zoals netwerkintegratie kunnen overwinnen en PV's in een historische setting kunnen integreren.

De presentaties worden deels in het Nederlands en deels in het Engels gegeven.

Bekijk het programma

Welke factoren spelen een rol bij het nemen van de juiste investerings- beslissingen in zonne-energie? Dit netwerkevenement is bedoeld voor bedrijven, de bouwsector, installateurs, beleidsmakers, gemeenten, commerciële organisaties, studenten en iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in zonnetechnologieën en -implementaties.

Direct aanmelden

Meer informatie? Neem contact op met de leden van het Solarise projectteam Middelburg: Ronald de Bruin: r.de.bruijn@middelburg.nl, Annet Hannewijk: a.hannewijk@middelburg.nl, Tiny Maenhout: tinymaenhout@telenet.be.