Interreg 2 Zeeën mid-term review WRC

Op 25 en 26 april 2019 organiseerde het subsidieprogramma Interreg 2 Zeeën een ‘mid-term review’ in Gent.

Het subsidieprogramma is nu halverwege de looptijd. Het evenement werd georganiseerd om te laten zien wat het programma tot nu toe heeft gerealiseerd. Ruim 400 projectpartners uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Nederland waren aanwezig.

Overzichtsfoto mid term review

Alle 68 goedgekeurde projecten kregen er ruimte om hun resultaten te laten zien. Deze projecten vertegenwoordigen 687 organisaties en hebben 213 miljoen euro aan Europese subsidie ontvangen.

Het project Water Resilient Cities (WRC) ontvangt ook subsidie van Interreg 2 Zeeën en was aanwezig met een stand. We konden laten zien welke projecten worden uitgevoerd. WRC wil historische steden weerbaarder maken tegen hevige regenval. Historische steden zijn dichtbebouwd, de oppervlaktes zijn grotendeels verhard en er is geen ruimte voor ondergrondse waterbuffering. Dat zorgt voor steeds meer wateroverlast. Gezien de gevolgen van de opwarming van de aarde zal dit probleem alleen maar groter worden. De gemeente Middelburg ontvangt Europese subsidie voor de aanleg van waterbuffers (bovengronds of ondergronds) in het Molenwaterpark en de omgeving van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele.

Stand WRC mid term review

Ook waren er thematische discussies en kon men kennismaken met goede praktijkvoorbeelden van ervaren projectpartners. Er werd verteld over succesvol projectmanagement en de concrete meerwaarde van grensoverschrijdende samenwerking.