Informatieavond over nieuwe wijk Essenvelt

Op dinsdag 27 augustus vond een informatieavond plaats voor omwonenden over de nieuwbouwwijk Essenvelt aan de zuidkant van Middelburg.

Tijdens de inloopavond hebben vertegenwoordigers van de gemeente Middelburg vragen beantwoord over de aanleg van Essenvelt. We hebben een overzicht van de inrichting van de wijk, inclusief het groen, en de planning van de woningbouw gegeven. De aanleg van het water en het groen start in september.

De gemeente Middelburg hoopt in Essenvelt tussen de 320 en 400 woningen te realiseren. De grond grenst aan de Middelburgse kant aan de wijken Reijershove en de Erasmuswijk en aan de andere kant aan Groot-Abeele en Souburg-Noord. Over de koop van percelen en de bouw van de woningen en appartementen in Essenvelt volgt later een aparte informatiebijeenkomst.