Reisdocumenten, spoedprocedure

Heeft u met spoed een nieuw reisdocument nodig? Vraag uw reisdocument vóór 15.00 uur aan, dan kunt u het de eerstvolgende werkdag vanaf 9.00 uur afhalen (tenzij er onvoorziene omstandigheden zijn). Indien u na 15:00  uur de spoedaanvraag indient, kunt u het reisdocument na twee werkdagen afhalen. Voor een spoedaanvraag moet u wel meer betalen. Bij een reguliere aanvraag van het reisdocument duurt uw aanvraag 5 werkdagen.

Te laat voor spoedprocedure

Lukt het zelfs met de spoedprocedure niet om op tijd een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart te verkrijgen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een nooddocument.

Is uw paspoort gestolen? Of bent u uw identiteitskaart verloren? Dan is het belangrijk dat u dit snel meldt bij de gemeente. Vermiste documenten verliezen na registratie automatisch hun geldigheid. Dit kan helaas niet meer worden teruggedraaid.

Kosten

In 2017 kost een spoedaanvraag van een reisdocument € 47,55 extra.

De standaard kosten voor een paspoort zijn voor personen van 18 jaar en ouder (10 jaar geldig) € 64,75. Dus een spoedaanvraag in totaal € 112,30. De standaard kosten voor een paspoort zijn voor minderjarigen (5 jaar geldig) € 51,45. Dus een spoedaanvraag kost in totaal € 99.

De standaard kosten voor een identiteitskaart zijn voor personen van 18 jaar en ouder (10 jaar geldig) € 50,65. Dus een spoedaanvraag in totaal € 98,20. De standaard kosten voor een identiteitskaart zijn voor minderjarigen (5 jaar geldig) € 28,60. Dus een spoedaanvraag kost in totaal € 76,15.

Aanvraag

Een reisdocument aanvragen via de spoedprocedure doet u:

Aan het loket

U neemt mee:

Bij vermissing van het document is een spoedprocedure niet mogelijk.