Bodemsanering-wat moet ik doen?

Bodemverontreinigingen zijn er in twee maten: ernstige en niet-ernstige bodemverontreinigingen.

Niet-ernstige bodemverontreinigingen

De verontreiniging in de grond is dan kleiner dan 25 m3 en/of in het grondwater kleiner dan 100 m3. Als u zo’n bodemverontreiniging wilt opruimen dan levert u een ‘plan van aanpak’ in bij de gemeente Middelburg, afdeling Vergunningverlening en Handhaving. De gemeente beoordeelt dit plan en als het goed is, stemt zij daarmee in. Daarna kunt u het plan uitvoeren. Na afloop van de sanering levert u een evaluatieverslag van de sanering in bij de de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van de gemeente. Als de sanering goed is uitgevoerd, stemt zij daarmee in en daarmee is de sanering afgerond.

Ernstige bodemverontreinigingen

De verontreiniging in de grond is groter dan 25 m3 en/of in het grondwater groter dan 100m3.

De sanering van een ernstige bodemverontreiniging kan worden gemeld bij de Regionale UItvoeringsdienst (RUD) Zeeland ingeval het een historische verontreiniging die is ontstaan voor 1987.Bij nieuwe gevallen na 1987 dient een melding bij de gemeente te worden ingediend.