Voorwerpen, gevonden of verloren melden

Heeft u iets gevonden of verloren in de gemeente Middelburg? De gemeente is verantwoordelijk voor registratie en het beheer van gevonden en verloren voorwerpen binnen hun gebied. Deze taak ligt niet meer bij de politie. De gemeente registreert verloren voorwerpen via de website verlorenofgevonden.nl.

Welke voorwerpen?

Bijvoorbeeld: tas, portemonnee, mobiele telefoon, camera, laptop, mp3-speler, andere apparatuur, horloge, ring, andere sieraden, etc. kunt u allemaal registreren via de website en thuis in bewaring nemen.

Sleutels

Verloren of gevonden sleutels hoeven in principe niet geregistreerd te worden, omdat ze vaak moeilijk te omschrijven zijn en veel op elkaar lijken. Sleutels of sleutelbossen met herkenbare eigenschappen mogen wel geregistreerd worden. Als u sleutels heeft gevonden, mag u ze dus registreren of persoonlijk afgeven bij de balie in het stadskantoor. Bij een verloren sleutel kunt u dus komen kijken of uw exemplaar aanwezig is op het stadskantoor of kijken op verlorenofgevonden.nl.

Fietsen en grote voorwerpen


De registratie van een verloren of gevonden fiets kunt u doen via verlorenofgevonden.nl.
Als u contact wilt opnemen over een verloren of gevonden fiets, kunt u bellen naar het stadskantoor, tel. (0118) 67 50 00 of mailen naar info@middelburg.nl

Dieren

Heeft u een vermist of gevonden huisdier? Meld dit dan bij Dierenasiel Walcheren in Vlissingen op het telefoonnummer 0118-613579 of bij Stichting Amivedi.

Zieke en gewonde vogels, egels en andere zoogdieren kunt u brengen naar De Mikke, Koudekerkseweg 131A in Middelburg, telefoonnummer 0118-628288.

Voorwaarden

De gemeente is verplicht om voorwerpen onder de € 450 drie maanden te bewaren. Voorwerpen boven de € 450 moeten een jaar worden bewaard. Als u besloten heeft om het voorwerp zelf te bewaren, dan kunt u na één jaar eigenaar worden. U moet het voorwerp dan nog wel in uw bezit hebben en u moet het voorwerp, direct na het vinden ervan, hebben gemeld via verlorenofgevonden.nl. U krijgt hierover bericht van de gemeente.

Vindersloon

Er is geen wettelijk recht op vindersloon. De vinder kan vragen om een redelijk vindersloon. De vinder en degene die het voorwerp is verloren moeten dit samen bepalen wat een redelijk vindersloon is.

Bijzonderheden

Uitzonderingen zijn gevonden of verloren rijbewijzen of reisdocumenten.

Gevonden rijbewijs of reisdocument

Gevonden rijbewijs of reisdocument (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) mag u als vinder niet in bewaring nemen. Deze moet u altijd inleveren bij de gemeentelijke balie, ook als deze zich in een portemonnee bevinden.

Verloren reisdocument

Is uw paspoort gestolen? Of bent u uw identiteitskaart verloren? Dan is het belangrijk dat u dit snel persoonlijk meldt bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dit mag aan de balie op het stadskantoor of via onze website. Vermiste documenten verliezen na registratie automatisch hun geldigheid. Dit kan helaas niet meer worden teruggedraaid.

Aanvraag

U mag het gevonden voorwerp bij voorkeur zelf thuis bewaren. U moet het voorwerp wel altijd melden via verlorenofgevonden.nl,  zodat wij het kunnen registreren. Bewaart u het voorwerp zelf thuis, dan bent u verplicht om het in de staat te houden waarin u het vond. De gemeente brengt de vinder en de rechtmatige eigenaar met elkaar in contact.

Als u eigenaar bent van één van de geregistreerde voorwerpen, dan kunt u zich melden via een mail naar verlorenofgevonden@middelburg.nl of bij de balie van de gemeente tijdens de reguliere openingstijden. U kunt het stadskantoor alleen op afspraak bezoeken. U kunt direct online een afspraak maken. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken, tel. (0118) 67 50 00.

Houd uw legitimatiebewijs bij de hand. U krijgt de contactgegevens van de vinder of het voorwerp mee als is vastgesteld dat u de rechtmatige eigenaar bent.

Afmelden of wijzigen

Heeft u uw voorwerp weer teruggevonden? Of een wijziging op uw eerdere melding? Stuur dan een e-mail naar verlorenofgevonden@middelburg.nl.