Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan; de ambtenaar van de burgerlijke stand maakt dan een nieuwe akte. Hierdoor eindigt uw geregistreerd partnerschap en begint uw huwelijk. Andersom is niet mogelijk. U bent na de omzetting officieel getrouwd. De omzetting heeft geen gevolgen voor de kinderen die voor de omzetting zijn geboren.

Er zijn kosten verbonden aan een geregistreerd partnerschap.

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

De kosten van de huwelijksvoltrekking met reguliere buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

In trouwzaal stadhuis Middelburg en in voormalig gemeentehuis Arnemuiden:

• maandag tot en met vrijdag € 412,70
  • zaterdag € 823,35

Op een andere aangewezen locatie:

• maandag tot en met vrijdag € 339,75
  • zaterdag € 423,30

In de Burgerzaal stadhuis Middelburg:

• maandag tot en met vrijdag € 809,60
  • zaterdag € 1492,20

Onbezoldigde buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

De kosten voor huwelijksvoltrekking met onbezoldigde buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

In trouwzaal stadhuis Middelburg en in voormalig gemeentehuis Arnemuiden:

• maandag tot en met vrijdag € 379,95
  • zaterdag € 793,70

Op een andere aangewezen locatie:

• maandag tot en met vrijdag € 225,40
  • zaterdag € 225,40

In de Burgerzaal stadhuis Middelburg:

• maandag tot en met vrijdag € 739,30
  • zaterdag € 1479,50

Overige kosten

• Trouwboekje € 20,10
  • Trouwboekje met lederen omslag € 35,50
  • Partnerschapsboekje € 26,85
  • Parkeervergunning ten behoeve van voltrekking in trouwzaal stadhuis Middelburg € 2,40
  • Afschrift uit de registers van de burgerlijke stand € 13,20
  • Attestatie de Vita internationaal model € 13,20
  • Verklaring huwelijksbevoegdheid € 23,30

Het is mogelijk kosteloos in het huwelijk te treden op maandagmorgen om 10.00 uur en om 10.15 uur in het stadskantoor. Hierbij kunnen maximaal 10 personen aanwezig zijn en wordt alleen aan de wettelijke vereisten voldaan.

Aanvraag

Voor een omzetting naar een huwelijk maakt u een afspraak bij de gemeente waar u de omzetting wil laten plaatsvinden.

U neemt beiden een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument) mee. Bij de omzetting hoeven geen getuigen aanwezig te zijn.

Buitenland

Wonen u en uw geregistreerd partner in het buitenland? En heeft 1 van u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u voor de omzetting terecht bij de gemeente Den Haag.