Reclamebelasting

 

 Logo gemeente Schouwen-DuivelandLogo gemeente MiddelburgLogo gemeente VeereLogo gemeente Vlissingen

Reclamebelasting wordt opgelegd aan degene die openbare aankondigingen zichtbaar vanaf de openbare weg heeft. Voorbeelden van dergelijke openbare aankondigingen zijn: reclameborden, zonneschermen, lichtreclames, vlaggen, vitrines. De reclamebelasting wordt alleen toegepast in de Middelburgse binnenstad (de begrenzing loopt binnen de vesten, het kanaal door Walcheren en het industrieterrein Ramsburg).

Let op: voor het plaatsen van een reclamebord is meestal een omgevingsvergunning nodig. Bij het Omgevingsloket kunt u controleren u of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Kosten

De tarieven in 2020 in gemeente Middelburg zijn:

  • Voor een reclameobject met een oppervlakte van 0,25 m2 tot 1 m2 per maand € 10,20
  • Voor een reclameobject met een oppervlakte van 1 tot 20 m2 per maand € 26,50
  • Voor een reclameobject met een oppervlakte van meer dan 20m2 per maand € 32,60
  • Voor een markies of luifel per maand € 26,50
  • Voor een vlag per maand € 10,20
  • Voor een uithangbord per maand € 16,30

De overige gemeenten heffen geen reclamebelasting.

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met de aanslag reclamebelasting dan kunt u hiertegen bezwaar maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over gemeentelijke belastingen, kunt u contact opnemen met tel. (0118) 67 50 00 of u kunt langskomen op het stadskantoor in Middelburg.

Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus werkt de gemeente tijdelijk alleen via telefonische afspraak, tel. (0118) 67 50 00. Reeds gemaakte afspraken gaan zonder tegenbericht gewoon door. Online afspraak maken is even niet meer mogelijk. In telefonisch overleg wordt gekeken of een afspraak noodzakelijk is of dat er een andere oplossing mogelijk is. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze online dienstverlening. Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u niet naar het stadskantoor te komen.

Verordening