Digitale aanslag via berichtenbox MijnOverheid

Alle gemeenten van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland zijn aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Hier leest u wat dat betekent voor u.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

Berichtenbox is kortgezegd de digitale brievenbus voor post van de overheid. Als u zich aanmeldt voor de Berichtenbox, dan krijgt u een persoonlijke digitale brievenbus waarin u post van de overheid kunt ontvangen. Zo langzamerhand sluiten steeds meer overheidsdiensten op de Berichtenbox aan.
Als u zich heeft aangesloten bij de Berichtenbox, dan sturen de overheden die u daarvoor toestemming geeft, hun post naar u via de Berichtenbox. U ontvangt dan een bericht in uw e-mail dat er post voor u klaar staat in de box. U kunt vervolgens in de Berichtenbox inloggen met uw DigiD-code en deze post lezen en afhandelen. Meer informatie en aanmelden Berichtenbox van MijnOverheid.

Hoe meld ik mij aan op de Berichtenbox?

U kunt zich aanmelden via de website van mijnoverheid.nl. In de instructiefilm Activeer in vier stappen uw account leert u hoe u dit doet.

Hoe meld ik mij af voor digitale post van de Berichtenbox?

• Ga naar mijnoverheid.nl
  • Log in met DigiD
  • Ga naar instellingen
  • Ga naar gemeenten
  • Vink de gemeente uit waar u geen digitale post meer van wilt ontvangen

Wat merkt u van deze aansluiting van uw gemeente?

Zo lang u niet bent aangemeld bij Berichtenbox of wel bent aangemeld maar niet heeft aangevinkt dat wij u via Berichtenbox post mogen sturen, verandert er voor u helemaal niks. U ontvangt onze brieven en onze belastingaanslag dan gewoon via de post. Als u wel heeft aangevinkt dat uw gemeente de post digitaal naar u mag verzenden, ontvangt u de post van Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland voortaan digitaal via de Berichtenbox.

Krijgt iedereen een digitale aanslag?

Nee, alleen de mensen die zich hebben aangemeld en een vinkje hebben gezet bij hun gemeente, ontvangen de aanslag digitaal.

Krijg ik ook andere post van de gemeente via Berichtenbox?

Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland verstuurt digitaal post naar die mensen die zich daar voor aanmelden. Iedere gemeente uit het samenwerkingsverband bepaald voor zichzelf of ze meer gemeentelijke post gaan versturen via de Berichtenbox. Kijkt u hiervoor op de website van uw eigen gemeente: Veere, Vlissingen, Schouwen-Duiveland.