Rolcontainers

Informatie over het legen van de containers en het omruilen of aanvragen van een extra container.

Rolcontainer aan de straat zetten

  • Restafval wordt in oneven weken opgehaald.
  • Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt in de even weten opgehaald.

Zet de container niet vóór 07.00 uur buiten. U helpt dan zwerfvuil te voorkomen. Als er een verzamelplaats is gemarkeerd, zet u de container op deze plaats neer. Losse (vuilnis)zakken bij de containers worden niet meegenomen.

Rolcontainer niet geleegd

Is uw rolcontainer niet geleegd? Dan rijdt de vuilniswagen hier niet voor na. U kunt uw container pas in de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden.

Uw rolcontainer wordt alleen geleegd:

  • als u uw container volgens de regels heeft aangeboden
  • als uw rolcontainer op tijd aan de straat is gezet
  • als uw rolcontainer een chip heeft. De chip is nodig om te registreren hoe vaak uw rolcontainer aan de straat staat en wordt geleegd.

Zie voor meer informatie ook de afvalkalender (pdf, 165 kB).

Rolcontainers omruilen

We hebben alle rolcontainers in de gemeente onlangs voorzien van een chip. We gaan proefdraaien met de huidige rolcontainers. Het omruilen van containers geeft extra kosten en is in de praktijk lastig uit te voeren. We willen de afvalstoffenheffing voor de inwoners zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we ervoor gekozen om voorlopig geen omwisselingen te doen.‚Äč

Alleen als u pas verhuisd bent, kunnen we op verzoek uw rolcontainer van 140 liter omwisselen voor één van 240 liter.

Na 2020 betaalt u per keer dat u de rolcontainer voor restafval aan de straat zet. We houden hierbij rekening met het formaat van uw rolcontainer. Zo bent u met een kleine rolcontainer niet duurder uit dan met een grote.

Kapotte rolcontainer vervangen

Kapotte rolcontainers worden vervangen. Vervanging gebeurt door een 240 liter rolcontainer, ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt. Maak een afspraak via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

Vermissing rolcontainer doorgeven

Is uw restafvalcontainer, uw GFT-container of PD-container vermist? Dat kunt u de vermissing van uw rolcontainer direct melden.