Geen toegang tot ondergrondse container

Tot welke ondergrondse containers heeft u toegang, en welke kunt u niet openen? Dat hangt af van uw wijk en uw woonsituatie.

Voor restafval en gft (groente-, fruit- en tuinafval) heeft u ofwel een rolcontainer, ofwel toegang tot de ondergrondse containers. Beide gebruiken is niet mogelijk, omdat we de inzamelkosten zo laag mogelijk willen houden. Zo is het aanbod van rolcontainers en het vullen van ondergrondse containers beter voorspelbaar en dus efficiënter. Beide opties aanbieden zou leiden tot meer kosten voor de inzameling en meer ondergrondse containers die niet op tijd worden geleegd.


Wie kan welke containers openen?

  • PMD (Plastic en metalen verpakkingen, drank- en zuivelpakken): Alle inwoners
  • Textiel: Alle inwoners
  • Restafval: Alleen inwoners zonder rolcontainer(s) voor restafval
  • Groente- en fruitzuil: Alleen inwoners zonder rolcontainer(s) voor gft (groente-, fruit- en tuinafval)
  • Papier: Alleen inwoners van de binnenstad en Dauwendaele

Nieuwe sleutelhanger

Voor al deze containers hebben inwoners hun nieuwe sleutelhanger nodig. De glasbakken kunt u zonder sleutelhanger openen.

Toch geen toegang?

Zou u volgens bovenstaand overzicht toegang moeten hebben? En gaat de container toch niet open nadat u uw nieuwe sleutelhanger tien tellen tegen de paslezer heeft gehouden? Belt u dan met (0118) 675 000. Zorg dat u het nummer van uw sleutelhanger en de straatnaam en het containernummer bij de hand heeft. Het containernummer staat op de container.