Ondergrondse containers

Informatie over de locaties en het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers in Middelburg.

Afvalpas

De containers in de binnenstad en bij hoogbouw kunnen alleen geopend worden met een afvalpas. Met de pas kunt u 15 keer per maand uw afval kwijt in de dichtsbijzijnde afvalcontainer. Op de eerste dag van de nieuwe maand wordt het tegoed op de kaart automatisch opgewaardeerd. Er is gekozen voor 15 keer om te voorkomen dat mensen te weinig tegoed hebben en hun afval naast de containers zetten. De gemeente zal dan ook streng optreden tegen overtreders. Wie zijn afval toch naast de container zet, kan een procesverbaal verwachten.

Geen pas ontvangen of pas kwijt?

Als u in een gebied woont waar ondergronds wordt ingezameld en u heeft geen pas of uw pas is kwijt, dan kunt u contact opnemen met 14 0118.

Containers

In heel middelburg zijn 153 ondergrondse containers. Iedere bewoner die gebruik moet maken van zo’n container heeft een vaste container. Op de kaart kunt u zien bij welke container u bent ingedeeld.

U wilt van een andere container gebruik maken?

Wellicht staat bij de locaties die u hebt toegewezen gekregen niet de locatie die u wenst.
U kunt dan één van de toegewezen locaties inruilen voor een andere locatie. Het is echter niet mogelijk om meer dan 4 locaties te hebben. Wijzigingen kunt u doorgeven via 14 0118.

Melding over ondergrondse container

Heeft u geconstateerd dat er problemen zijn met of bij de ondergrondse container, zoals een storing, er staat afval naast of hij is vol? U kunt dit melden via het formulier melding openbare ruimte.

Om meldingen in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u het volledige nummer van de ondergrondse afvalcontainer opgeeft. Het nummer vindt u op het nummerbordje onderaan de voorzijde van de zuil.