Ondergrondse containers

Informatie over de locaties en het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers in Middelburg.

Op de opening van ondergrondse containers staat welke afvalsoort in de container hoort. De containers in de binnenstad en bij hoogbouw kunnen alleen geopend worden met een afvalpas.

Toegang tot een andere restafvalcontainer

In heel Middelburg zijn 190 ondergrondse containers voor restafval. Iedere bewoner met toegang tot zo’n container heeft een vaste container. U kunt één van de toegewezen locaties inruilen voor een andere locatie. Het is niet mogelijk om meer dan vier locaties te hebben. Bel voor wijzigingen of vragen met 14 0118.

Melding over ondergrondse container

Zijn er problemen met of bij de ondergrondse container? Zoals een storing, afval naast de container of een volle container? Dan kunt u dit melden via het formulier melding openbare ruimte.

Wilt u het volledige nummer van de ondergrondse container opgeven? Dit nummer vindt u op het nummerbordje onderaan de voorzijde van de zuil. Zonder dit nummer kunnen we de melding niet in behandeling nemen.

Maatwerk

Bent u moeilijk ter been en kunt u geen beroep doen op anderen voor het wegbrengen van uw huishoudelijk afval naar de ondergrondse container? Dan kunt u in aanmerking komen voor een uitzonderingsregel. Neemt u contact op met het algemene telefoonnummer 14 01 18 voor het aanvraagformulier. Via de e-mail aanvragen kan ook, e-mailt u dan naar j.eggebeen@middelburg.nl of m.kortenbout@middelburg.nl. Per aanvraag zal naar een passende oplossing worden gezocht.