Ondergrondse containers

Informatie over de locaties en het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers in Middelburg.

In de loop van juni en juli gaan alle ondergrondse containers in de gemeente Middelburg op slot. Alleen de glasbakken blijven open. De containers zijn dan alleen nog te openen met een speciale sleutelhanger. Alle huishoudens ontvangen rond 10 juni een sleutelhanger met uitleg.

De opening van de ondergrondse containers is verkleind naar 40 liter.

Op de opening van ondergrondse containers staat welke afvalsoort in de container hoort.

Overzichtskaart ondergrondse containers

U vergroot onderstaande kaart met de knop rechtsboven in het kaartvenster. Met + en - zoomt u in en uit op de kaart. Met de knop linksboven in het kaartvenster filtert u op afvalsoort. Mist u een ondergrondse container op de kaart? Dan kunt u e-mailen naar diftar@middelburg.nl.

Melding over ondergrondse container

Zijn er problemen met of bij de ondergrondse container? Zoals een storing, afval naast de container of een volle container? Dan kunt u dit melden via het formulier melding openbare ruimte.

Wilt u het volledige nummer van de ondergrondse container opgeven? Dit nummer vindt u op de sticker onderaan de voorzijde van de zuil. Zonder dit nummer kunnen we de melding niet in behandeling nemen.

Regeling medisch afval

Met medisch huishoudelijk afval bedoelen wij bijvoorbeeld stomamateriaal, incontinentiemateriaal en dialysemateriaal. U kunt de gemeente vragen of u in aanmerking komt voor de Regeling medisch afval. We hebben daarbij een recent medisch advies van uw huisarts of medisch specialist of andere bewijsstukken nodig. Dat kunnen bijvoorbeeld aankoopnota’s van de apotheek zijn, of een kopie van een machtiging van de zorgverzekering.

Maakt u al gebruik van de Regeling medisch afval? Of u heeft een verzoek ingediend? Dan kunt u dit jaar onbeperkt restafval storten. Later dit jaar volgt er informatie over de tarieven voor 2021. Daarin leest u ook over de tarieven voor de medische regeling.

Medicijnen en naalden horen niet bij het restafval; deze levert u in bij uw apotheek.