Ondergrondse containers

Informatie over de locaties en het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers in Middelburg.

Afvalpas

De containers in de binnenstad en bij hoogbouw kunnen alleen geopend worden met een afvalpas. Met de pas kunt u 30 keer per maand uw afval kwijt in de dichtsbijzijnde afvalcontainer. Dit tegoed is met ingang van 1 juni 2019 opgewaardeerd van 15 naar 30 stortingen per maand, tot eind 2019. Deze opwaardering is uitgevoerd in verband met de invoering van een kleine trommel in de ondergrondse rest container. Per keer kan er 40 liter restafval in plaats van 60 liter worden gestort. Bij het gebruik van de ondergrondse PD – en papiercontainers en GF zuilen worden geen openingen/punten afgeschreven. Lees meer over het gebruik van de afvalpas.

In heel Middelburg zijn 190 ondergrondse containers voor restafval. Iedere bewoner die gebruik moet maken van zo’n container heeft een vaste container. Op de kaart kunt u zien bij welke container u bent ingedeeld.

U wilt van een andere container gebruik maken?

Wellicht staat bij de locaties die u hebt toegewezen gekregen niet de locatie die u wenst. U kunt dan één van de toegewezen locaties inruilen voor een andere locatie. Het is echter niet mogelijk om meer dan vier locaties te hebben. Wijzigingen kunt u doorgeven via 14 0118.

Melding over ondergrondse container

Heeft u geconstateerd dat er problemen zijn met of bij de ondergrondse container, zoals een storing, er staat afval naast of hij is vol? U kunt dit melden via het formulier melding openbare ruimte.

Om meldingen in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u het volledige nummer van de ondergrondse afvalcontainer opgeeft. Het nummer vindt u op het nummerbordje onderaan de voorzijde van de zuil.

Maatwerk

Bent u moeilijk ter been en kunt u geen beroep doen op anderen voor het wegbrengen van uw huishoudelijk afval naar de ondergrondse container? Dan kunt u in aanmerking komen voor een uitzonderingsregel. U dient hiervoor een aanvraagformulier op te vragen. Neemt u hiervoor contact op met het algemene telefoonnummer 14 01 18. Via de mail aanvragen kan ook, mailt u dan naar j.eggebeen@middelburg.nl of m.kortenbout@middelburg.nl. Wanneer u dit aanvraagformulier heeft ingevuld wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Per aanvraag zal naar een passende oplossing worden gezocht.