Milieustraat

De adressen, telefoonnummers en openingstijden van de drie milieustraten op Walcheren.

Er zijn 3 milieustraten op Walcheren:

Middelburg: Waldammeweg 9, telefoon (0118) 65 14 78
Vlissingen: Poortersweg 30, telefoon (0118) 49 03 40
Serooskerke: De Zompe 5, telefoon (0118) 59 45 60

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 tot 12.30 uur, 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 tot 15.00 uur

De milieustraten staan onder beheer van Zeeuwse Reinigings Dienst.

Bij de milieustraten kunt u de meeste huishoudelijke afvalstoffen, met een maximum van 2 kub, gratis afgeven.

Op een milieustraat wordt afval gescheiden in vele fracties, zoals glas, metaal, papier, textiel, KCA, asbest, hout, grond, puin, tuinafval, elektronisch afval zoals koelkasten, televisies en overig brandbaar en niet brandbaar afval. Bedrijfsafval wordt hier niet geaccepteerd. Autobanden worden niet geaccepteerd op de milieustraten. Bewoners kunnen deze (tegen betaling) inleveren bij een garage- en/of sloopbedrijf.

Afgedankte elektronische apparatuur zoals computers, telefoons, televisies, radio’s, scheerapparaten, koelkasten, vriezers, etcetera kan op de milieustraat worden aangeboden. De containers met het elektronisch afval worden naar een sorteercentrum gebracht. Daar wordt de container leeg gehaald en wordt alle apparatuur op soort gesorteerd. Na sortering wordt de appartuur naar erkende bedrijven gebracht om het zoveel als mogelijk te recyclen.

Vuilniszak met ongesorteerd afval niet meer welkom op de Zeeuwse milieustraten

De vuilniszak met ongesorteerd afval mag niet meer worden afgeleverd op de milieustraat. Dat geldt voor alle 13 milieustraten in Zeeland. De grijze vuilniszak hoort in de grijze afvalcontainer of in de verzamelcontainer in de wijk. Hiermee ondersteunt de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) het gemeentelijk beleid voor afvalscheiding. De ZRD is exploitant van de Zeeuwse milieustraten en zal in opdracht van de Zeeuwse gemeenten strenger toezien op de naleving van deze acceptatievoorwaarde. Veel Zeeuwse gemeenten hebben hun afvalbeleid aangepast en streven naar betere afvalscheiding. Daar hoort afvalscheiding op de milieustraten ook bij.