Milieustraat

De milieustraten staan onder beheer van Zeeuwse Reinigingsdienst.

Locaties

Er zijn 3 milieustraten op Walcheren:

  • Middelburg: Waldammeweg 9, telefoon (0118) 65 14 78
  • Vlissingen: Poortersweg 30, telefoon (0118) 49 03 40
  • Serooskerke: De Zompe 5, telefoon (0118) 59 45 60

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag: 10.00 tot 12.30 uur, 13.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 tot 15.00 uur

De milieustraat in Middelburg is gesloten op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag en tweede kerstdag.

Voorwaarden

Op een milieustraat wordt afval gescheiden in onder meer glas, metaal, papier, textiel, KCA, asbest, hout, grond, puin, tuinafval, elektronisch afval zoals koelkasten, televisies en overig brandbaar en niet brandbaar afval. Bedrijfsafval, mest, slachtafval en munitie/vuurwerk wordt hier niet geaccepteerd.

Per keer mogen er maximaal 5 autobanden en 1 kub schone grond worden ingeleverd. Bekijk de acceptatievoorwaarden op www.zrd.nl

Afgedankte elektronische apparatuur kan op de milieustraat worden aangeboden. Denk aan computers, telefoons, televisies, radio’s, scheerapparaten, koelkasten en vriezers. In een sorteercentrum wordt alle apparatuur op soort gesorteerd. Daarna wordt de apparatuur zoveel mogelijk gerecycled. Matrassen worden ingezameld middels speciale matraskarren en worden afgevoerd door Matras Recycling Europe (MRE) voor gescheiden verwerking.

De vuilniszak met ongesorteerd afval mag niet worden afgeleverd op de milieustraat. Dat geldt voor alle 13 milieustraten in Zeeland. De grijze vuilniszak hoort in de grijze afvalcontainer of in de verzamelcontainer in de wijk.

Kosten

Bij de milieustraten kunt u de meeste huishoudelijke afvalstoffen gratis afgeven. Er geldt een maximum van 2 kuub.