Glas, oud papier en textiel

U vergroot onderstaande kaart met de knop rechtsboven in het kaartvenster. Met + en - zoomt u in en uit op de kaart. Met de knop linksboven in het kaartvenster filtert u op afvalsoort. Mist u een ondergrondse container op de kaart? Dan kunt u e-mailen naar diftar@middelburg.nl.

Wilt u papier, glas of textiel weggooien? De gemeente kan u helpen met het verantwoord wegdoen van papier- of glasafval.

Oud papier

In de gemeente Middelburg wordt voorlopig geen oud papier meer huis-aan-huis opgehaald door kerken en verenigingen. De gemeente heeft dat besluit genomen vanwege het coronavirus. In Middelburg halen kerken en verenigingen het oud papier op met vrijwilligers. Het RIVM roept op om sociale contacten te vermijden. Daarom is deze service tijdelijk niet haalbaar.

We vragen u om oud papier op te sparen als dat kan. Daarnaast zijn er diverse locaties waar u het oud papier tijdelijk naartoe kunt brengen. De kerken en verenigingen stellen deze service beschikbaar. Zij verzoeken om geen oud papier neer te zetten als de container weg is om geleegd te worden en geen oud papier naast een dichte of volle container te plaatsen.

De (tijdelijke) locaties zijn nog niet op de kaart hierboven opgenomen. De locaties zijn:

• Korenbloemlaan Arnemuiden
  • Sportpark Arnemuiden, Van Cittersweg Arnemuiden
  • Sportpark Nieuwland, Oude Rijksweg Nieuw en Sint Joosland - uitsluitend op zaterdagen tussen 09.00 en 17.00 uur
  • Oude Vlissingseweg t.h.v. Reijersweg Middelburg
  • Plein aan de Oude Veerseweg (via Ramsburgerweg) Middelburg
  • Sportpark De Brigge ONDO, parkeerplaats Leliëndaalseweg Middelburg
  • Sportpark De Sprong, parkeerplaats Aanloop Middelburg
  • Sportpark Kruitmolen, Kruitmolenlaan parkeerplaats Middelburg
  • Sportpark Veerse Poort, M.H. Boassonlaan parkeerplaats Middelburg
  • Laan der Verenigde Naties, parkeerplaats bij tankstation Middelburg - totdat de container vol zit (wordt daarna niet meer vervangen)

Inwoners kunnen oud papier ook tijdens openingstijden naar de milieustraat brengen.

Binnenstad en Dauwendaele

In de wijken Binnenstad en Dauwendaele wordt er geen oud papier opgehaald. Bewoners van deze wijken kunnen hun oud papier naar de ondergrondse papiercontainers brengen.

De containers staan in Dauwendaele:

• Roozenburglaan (ter hoogte van huisnummer 57),
  • hoek Dauwendaelselaan/Duunmede
  • Vrijlandstraat op het parkeerterrein van het winkelcentrum.

De containers in de Binnenstad moeten geopend worden met een afvalpas. Hou uw pas voor de paslezer (er is geen startknop aanwezig). De containers staan op de volgende plaatsen in de Binnenstad:

• Dam (ter hoogte van huisnummer 43)
  • Bodenplaats
  • Groenewoud (Albert Heijn)
  • Loskade / Meestoof
  • Plein 1940
  • Korte Noordstraat (ter hoogte van huisnummer 61)
  • Zuidsingel (ter hoogte van huisnummer 128)

Bekijk de locaties ook op de kaart of op straatnaam.

Glas

In wijken en dorpskernen staan glascontainers. Het glas dient op kleur te worden gescheiden: wit en bont. Het glas hoeft niet meer te worden schoongemaakt. Ook kan de dop of kurk erop blijven. Bekijk waar de containers in uw wijk staan op de kaart of op straatnaam.

Textiel

In wijken en dorpskernen staan containers voor textiel. Het gaat hier om kleding, linnengoed, doeken, schoenen, lappen, dekens en lompen. Ook kapotte kleding is welkom. Het textiel mag niet nat zijn of vervuild met olie of verf. Bekijk waar de containers in uw wijk staan op de kaart of op straatnaam.