Afvalpas en sleutelhanger

Informatie over het gebruik van de afvalpas of sleutelhanger voor ondergrondse containers.

De ondergrondse containers in de binnenstad en bij hoogbouw kunnen alleen geopend worden met een afvalpas of sleutelhanger. Hiermee kunt u in 2020 kosteloos 360 keer de ondergrondse container voor restafval openen.

Het is niet mogelijk om meer dan één pas of sleutelhanger in gebruik te hebben per huishouden. Wanneer u een tweede pas of sleutelhanger aanvraagt, wordt uw oude gedeactiveerd.

Geen pas ontvangen? Of is uw pas kwijt?

Woont u in een gebied woont waar ondergronds wordt ingezameld? En heeft geen pas of sleutelhanger of bent u die kwijt? Dan kunt u contact opnemen met 14 0118. We sturen een nieuwe pas naar u op. Afhalen op het stadskantoor is niet mogelijk. Een nieuwe pas binnen 365 dagen kost € 11,-.

Kapotte pas

Soms gaat een pas of sleutelhanger kapot, vaak door een breuk. Dan reageren de aangesloten containers niet meer. Neemt u dan contact op met 14 0118. Let op: u mag geen gaatjes of andere beschadigingen in de afvalpas maken.

Een nieuwe pas binnen 365 dagen kost € 11,-.

Heeft u een sleutelhanger voor het openen van de ondergrondse containers gevonden?

Stuur de gevonden sleutelhanger op naar:

Gemeente Middelburg
Antwoordnummer 73
4330 VB Gemeente Middelburg

Uitzonderingsregel medisch huishoudelijk afval

Wanneer u voor langere duur medisch huishoudelijk afval heeft, kan het zijn dat u openingen te kort komt. Met medisch huishoudelijk afval bedoelen wij bijvoorbeeld stomamateriaal, incontinentiemateriaal en dialysemateriaal. Medicijnen en naalden horen hier niet bij, deze levert u in bij uw apotheek. Wilt u in aanmerking komen voor de uitzonderingsregel medisch huishoudelijk afval? Bel dan met 14 01 18. We sturen u dan een aanvraagformulier toe. Via de mail aanvragen kan ook. Mailt u dan naar j.eggebeen@middelburg.nl of m.kortenbout@middelburg.nl. Per aanvraag zoeken we naar een passende oplossing.

Maatwerk

Bent u moeilijk ter been en kunt u geen beroep doen op anderen voor het wegbrengen van uw huishoudelijk afval naar de ondergrondse container? Dan kunt u in aanmerking komen voor een uitzonderingsregel. U belt hiervoor met 14 01 18.We sturen u dan een aanvraagformulier toe. U kunt ook e-mailen naar j.eggebeen@middelburg.nl of m.kortenbout@middelburg.nl. Per aanvraag zoeken we naar een passende oplossing.