Afvalcontainers

Informatie over het legen van de containers en het omruilen of aanvragen van een extra container.

Grijze containers met restafval worden in de oneven week geleegd. In de even weken de groene afvalcontainers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Zet containers en vuilniszakken niet voor 07.00 uur buiten. U helpt dan zwerfvuil te voorkomen. Als er een verzamelplaats is gemarkeerd, zet u de zakken of containers dan op deze plaats neer. Geen losse (vuilnis)zakken bij de containers. Heeft u uw container niet volgens de regels aangeboden, te laat buiten gezet of vergeten aan te bieden op de ophaaldag, dan wordt de container niet nagereden.

Zie voor meer informatie ook de afvalkalender (pdf, 620 kB).

Omruilen (defecte) container

Er zijn nu geen mogelijkheden om de rolcontainers te wisselen. Met de containers die nu in gebruik zijn, gaan we een jaar proefdraaien. We houden in de tarieven rekening met het formaat van uw containers, zodat u met een kleine container niet benadeeld bent. Eind september volgt meer informatie.

Kapotte containers worden wel vervangen. Vervanging gebeurt door een 240 liter container, ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt.

Extra container

Er zijn nu geen mogelijkheden om rolcontainers extra uit te zetten. Met de containers die nu in gebruik zijn gaan we een jaar proefdraaien. Eind van het jaar volgt er meer informatie.

Vermissing container doorgeven

Is uw restafvalcontainer, uw GFT container of PD container vermist? Dat kunt u met dit formulier direct melden.