Afvalcontainers

Informatie over het legen van de containers en het omruilen of aanvragen van een extra container.

Legen van rolcontainers

Rolcontainers met restafval worden in de oneven week geleegd, in de even weken de rolcontainers voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Zet containers niet voor 07.00 uur buiten. U helpt dan zwerfvuil te voorkomen. Als er een verzamelplaats is gemarkeerd, zet u de containers op deze plaats neer. Losse (vuilnis)zakken bij de containers worden niet meegenomen.

Heeft u uw container niet volgens de regels aangeboden, te laat buiten gezet of vergeten aan te bieden op de ophaaldag? Dan rijdt de vuilniswagen hier niet voor na. U kunt uw container pas in de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden.

Zie voor meer informatie ook de afvalkalender (pdf, 620 kB).

Rolcontainers omruilen

U kunt uw rolcontainer op dit moment niet omruilen. Met de rolcontainers die nu in gebruik zijn, gaan we een jaar proefdraaien.

Alleen als u pas verhuisd bent, kunnen we op verzoek uw rolcontainer van 140 liter omwisselen voor één van 240 liter.

Vanaf 2021 betaalt u per keer dat u de rolcontainer voor restafval aan de straat zet. We houden hierbij rekening met het formaat van uw rolcontainer. Zo bent u met een kleine rolcontainer niet duurder uit dan met een grote.

Kapotte rolcontainer vervangen

Kapotte rolcontainers worden vervangen. Vervanging gebeurt door een 240 liter rolcontainer, ook wanneer u nu een kleine rolcontainer van 140 liter gebruikt. Maak een afspraak via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

Extra rolcontainer aanvragen

Voor restafval kunt u geen extra container aanvragen.

Heeft u nog geen groene rolcontainer voor GFT? Of heeft u er maar één? Dan kunt u een groene rolcontainer van 240 liter aanvragen. De rolcontainer wordt begin 2020 kosteloos aan huis bezorgd.

Huishoudens die al twee groene rolcontainers hebben, kunnen geen derde aanvragen. Het is ook niet mogelijk om een kleine groene rolcontainer van 140 liter om te wisselen voor een grote.

U zet de groene rolcontainer in de ophaalroute voor GFT aan de straat. Loopt de ophaalroute niet door uw straat? Dan brengt u de rolcontainer naar het dichtstbijzijnde punt in de ophaalroute.

Vermissing rolcontainer doorgeven

Is uw restafvalcontainer, uw GFT-container of PD-container vermist? Dat kunt u de vermissing van uw rolcontainer direct melden.