SIREE: Social Integration of Refugees through Education and Self Employment

Het doel van dit project is het bevorderen van de integratie van vergunninghouders door middel van educatie en zelfstandig ondernemerschap.

Dit gebeurt onder andere door het bevorderen van ouderbetrokkenheid bij kinderen op school, op maat gemaakte actieplannen voor volwassenen, inzetten op een buddysysteem voor zelfstandig ondernemerschap en nog meer. Middelburg zal hier de komende tijd veel op gaan inzetten omdat ze deelneemt in het Interreg Europe project SIREE (Social Integration of Refugees through Education and Self Employment). Het SIREE-project wordt lokaal/regionaal in samenwerking met meerdere partners uitgevoerd. Denk aan Vluchtelingenwerk, UCR, Cities of Refuge, SWM, ondernemersvereniging(en), ‘het onderwijs’ e.a.  SIREE is een Europees project waarin wordt samengewerkt met partners uit Nederland, Engeland, Frankrijk en België.

Netwerkbijeenkomst 4 oktober

Er is een netwerkbijeenkomst op 4 oktober 2018 in het stadhuis in Middelburg (Lange Noordstraat 1). De bijeenkomst wordt georganiseerd om kennis uit te wisselen, de samenwerking te bevorderen en om ideeën op te doen over verschillende initiatieven die er zijn met betrekking tot de integratie van vluchtelingen. Door de aanwezigheid van onze Europese partners is de voertaal voor het evenement Engels. Bekijk het programma (pdf, 302 kB)

Projectpartners

Nederland: Gemeente Middelburg,  University College Roosevelt