SIREE

Het doel van het project SIREE (Social Integration of Refugees through Education and Self Employment) is het bevorderen van de integratie van vergunninghouders door middel van educatie en zelfstandig ondernemerschap.

Logo Interreg SIREE

Dit gebeurt onder andere door het bevorderen van ouderbetrokkenheid bij kinderen op school, op maat gemaakte actieplannen voor volwassenen, inzetten op een buddysysteem voor zelfstandig ondernemerschap en nog meer. Middelburg zal hier de komende tijd veel op gaan inzetten omdat ze deelneemt in het Interreg Europe project SIREE (Social Integration of Refugees through Education and Self Employment). Het SIREE-project wordt lokaal/regionaal in samenwerking met meerdere partners uitgevoerd. Denk aan Vluchtelingenwerk, UCR, Cities of Refuge, SWM, ondernemersvereniging(en), ‘het onderwijs’ e.a.  SIREE is een Europees project waarin wordt samengewerkt met partners uit Nederland, Engeland, Frankrijk en België.

Projectpartners

• Nederland: Gemeente Middelburg,  University College Roosevelt
  • België: VIVES University College, City of Mechelen, ARhus, Learning Shop West Flanders
  • Verenigd Koninkrijk: University of Greenwich, Medway Plus