Werkzaamheden Essenvelt juli en augustus

Er is al bedrijvigheid te zien in het zuiden van Middelburg aan beide kanten van de Oude Vlissingseweg.

Het is de plek waar binnenkort gebouwd gaat worden aan de nieuwe wijk Essenvelt.
Hoewel het nog wel even duurt voordat de eerste huizen er staan, wordt er nu toch al gewerkt aan het gereed maken van de grond.

Dat heeft onder andere te maken met een Europese subsidie die de gemeente heeft gekregen voor het bewerken van de grond.
Deze subsidie wordt alleen gegund als de gemeente voor het einde van het jaar de waterlopen en waterpartijen heeft gerealiseerd.
In september wordt hiermee al begonnen. Voorafgaand hieraan wordt momenteel, in juli en augustus, gekeken of er nog –niet ontplofte- projectielen uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Het eerdere onderzoek heeft al uitgewezen dat de kans hierop zeer klein is, maar kon vanwege de aanwezigheid van beplanting en afrasteringen niet eerder worden voltooid.

Eind augustus organiseert gemeente Middelburg een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden in en rondom Essenvelt.

Essenvelt