Vuilvissen Middelburgse grachten

In de maanden juni, juli en augustus wordt elke maandagochtend het zichtbare zwerfafval uit de per boot bereikbare grachten gehaald.

Maandag 22 juni gaven Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM), Service Centrum Zusterplein, rondvaartboot en gemeente het startsein voor het vuilvissen in de grachten in het centrum. Mogelijk krijgt het initiatief een vervolg met een lagere frequentie in de maanden hierna. Vanuit de jaarlijkse vergoeding die de gemeente ontvangt voor extra aanpak van zwerfafval kan deze samenwerking worden aangaan.

Startsein vuilvissen

ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers)

Inwoners kunnen ook hun steentje bijdragen voor een mooi en schoon Middelburg. De gemeente stelt onder andere een zwerfafvalprikker en een hesjes beschikbaar. Inwoners kunnen zich onder vermelding van hun adres hiervoor aanmelden via info@middelburg.nl. Er zijn ook Troepgroepen actief. Deze inwoners gaan vaak gezamenlijk aan de slag om het zwerfafval in hun wijk op te ruimen.