Vrijheidscollege

Dinsdag 23 april is er weer een vrijheidscollege in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Markt. Dit jaar zijn de sprekers Özcan Akyol en Natascha van Weezel.

Logo VrijdheidscollegeDe lezing is gratis en start om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. U kunt nu een plek reserveren via de landelijke website www.vrijheidscolleges.nl.

De sprekers geven in hun college hun visie op vrijheid en gaan in op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek.

Özcan Akyol

Özcan Akyol (1984) spreekt recht voor zijn raap en spaart niemand. Hij wordt soms ‘Eus’ genoemd naar het hoofdpersonage uit zijn gelijknamige succesvolle debuut uit 2012. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist van het Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en diverse regionale dagbladen. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma’s.

Natascha van Weezel

Natascha van Weezel (1986) is auteur, documentairemaker en vaste columnist bij het Parool.  Haar familiegeschiedenis beïnvloedt haar werk. Haar ouders zijn journalisten Anet Bleich en Max van Weezel, beiden kinderen van overlevers van de Holocaust. Van Weezel studeerde in 2012 af aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam met documentaire over kleinkinderen van Holocaustoverlevenden.

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn jaarlijkse lezingen die plaatsvinden in de aanloop naar Bevrijdingsdag op 5 mei. Het Vrijheidscollege is mede tot stand gekomen via de Provincie in het kader van het programma ‘Four Freedoms Door het Jaar Heen’.