Verkeersmaatregelen tijdens Four Freedoms Awards

Op woensdag 16 mei vindt in de Nieuwe Kerk van Middelburg de uitreiking van de Four Freedoms Awards (FFA) plaats. In het bijzijn van enkele leden van de Koninklijke familie zullen vijf laureaten een Award ontvangen.

Om dit evenement in goede banen te leiden, gelden in de periode van vrijdag11 mei tot en met donderdag 17 mei enkele verkeersmaatregelen waarover wij u graag informeren.

Parkeerverbod

Voor en tijdens de uitreikingsceremonie zal het parkeren in de Middelburgse binnenstad rond de Abdij niet worden toegestaan.
Van vrijdag 11 mei tot en met donderdag 17 mei is een parkeerverbod van kracht voor de Balans tot aan de hoek Sint Pieterstraat aan de kant van de Abdij.
Op maandag 14 mei tot en met donderdag 17 mei geldt een parkeerverbod aan de zijkant van het Hofje Onder den Toren, tegenover de Lange Jan en de Nieuwe kerk, aan weerszijden van de straat.
Op dinsdag 15 mei vanaf 18.00 uur tot en met woensdag 16 mei 15.00 uur is een parkeerverbod van kracht op de parkeerplaatsen Koorkerkstraat, Dam (tot huisnummer 53), Damplein, Groenmarkt, Korte Burg, Sint Pieterstraat en Walplein.

Van dinsdag 15 mei 18.00 uur tot en met woensdag 16 mei 15.00 uur kunnen de parkeervergunninghouders uit het betreffende vrijgemaakte gebied in de gehele binnenstad op andere beschikbare plaatsen parkeren.

Auto’s, die tijdens genoemd tijdvak nog in bovengenoemde straten in een parkeervak staan, worden op kosten van de eigenaar weggesleept.

 

Wegafsluitingen

Op woensdag 16 mei van 09.00 uur tot 15.00 uur is de Bachtensteene afgesloten voor het verkeer. De afsluiting heeft tot gevolg dat in de volgende straten het (doorgaand) verkeer gestremd zal zijn:
Balans / Bogardstraat / Hof van Sint Pieter / Koorkerkstraat / Korte Giststraat / Nieuwe Kerkgang / Reigerstraat / Sint Jorisstraat / Sint Pieterstraat / Spanjaardstraat / Wagenaarstraat en Walplein.
Dam Noordzijde / Damplein is dan vanaf de Molstraat afgesloten.