VGS congres 2019 op Walcheren

Het Jaarcongres van de Vereniging van Gemeentesecretarissen wordt volgend jaar gehouden op Walcheren. De gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen zijn in 2019 gastheer voor dit VGS congres.

Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens het Jaarcongres in Tilburg. Alle gemeentesecretarissen van Nederland zijn op 26 en 27 september 2019 van harte welkom op Walcheren.

Samen Walcheren op de kaart zetten

De gemeentesecretarissen op Walcheren, Aart van den Brink (Middelburg), Jo Steinbusch (Veere) en Martin van Vliet (Vlissingen) zien dit als een mooie kans om hun collega’s te inspireren met inzichten
ten aanzien van zaken waar algemeen directeuren van gemeenten voor verantwoordelijk zijn. Het programma vindt verspreid over diverse locaties op Walcheren plaats. De gemeentesecretarissen benutten hiermee de kans om de regio met haar monumenten en ligging aan het water op de kaart te zetten. De colleges van de drie gemeenten ondersteunen dit initiatief.

Thema gastheerschap

De drie gemeentesecretarissen hebben gekozen voor het congresthema ‘gastheerschap’. Martin van Vliet: “Als eindverantwoordelijke voor de gemeentelijke organisatie ben je een gastheer en zorg je voor een goede dienstverlening aan inwoners en ondernemers en stimuleer je dat medewerkers optimaal kunnen presteren.” Tijdens het congres dat twee dagen duurt, komt het thema gastheerschap terug in plenaire bijeenkomsten en workshops. https://youtu.be/GVqeF2BDhAA

VGS

De Vereniging van Gemeentesecretarissen is de beroepsvereniging voor gemeentesecretarissen. Vrijwel iedere gemeentesecretaris is lid van de vereniging. Zo’n 250 gemeentesecretarissen bezoeken het jaarlijkse congres. Het VGS congres is het moment van het jaar dat vele VGS-leden elkaar ontmoeten. Met een goede mix van inhoud en tijd voor netwerken is het een waardevol evenement.