Taxichauffeur besmet met coronavirus

Wij willen u informeren over een taxichauffeur die besmet is met het coronavirus. Het gaat om een chauffeur van Taxi de Vlieger. De GGD heeft uiteraard bron- en contactonderzoek gedaan. Dit is gebeurd in samenwerking met de Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland. Het gaat om onderzoek bij vier mensen, die voorin in de taxi hebben meegereden.

De Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland en de vervoersbedrijven volgen alle voorzorgmaatregelen van de rijksoverheid en de GGD op. De chauffeurs houden zich aan strikte protocollen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Reizen via collectief vervoer gaat op de meest veilige manier die nu mogelijk is.

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Om het risico tot verspreiding nog kleiner te maken, is daarom besloten om klanten alleen nog achterin de taxi’s te laten plaatsnemen. Deze maatregel is onmiddellijk ingegaan. Daarnaast gelden nog steeds alle andere regels, zoals mondkapjes, afstand houden en niet reizen bij klachten.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland via 088-2358050.