Stremming pontonbrug

Op woensdag 20 en donderdag 21 november is de pontonbrug over het kanaal buiten gebruik. Voetgangers kunnen dan gratis gebruik maken van een pendelbus van Connexxion. Deze bus rijdt twee keer per uur en zorgt voor de aansluiting tussen trein- en buslijnen.

Tijdelijke pontonbrugDeze pendelbus heeft meerdere tussenstops en rijdt niet rechtstreeks naar de opstapplaatsen. De reistijd neemt hierdoor iets toe.

  1. De pendelbus vanaf Station NS Middelburg naar de Loskade rijdt tussen 6.35 uur en 22.37 uur (2x  per uur). De reistijd is circa 5 minuten.
  2. De pendelbus vanaf de Loskade naar het Station NS Middelburg rijdt tussen 6.47 uur en 22.42 uur (2 x per uur). De reistijd is circa 10 minuten.

 Uiteraard is het ook mogelijk om via de Schroebrug te lopen.

Scheepvaart

Genoemde werkzaamheden houden ook in dat de scheepvaart de tijdelijke pontonbrug in Middelburg niet kan passeren. Dit heeft te maken met het plaatsen van het nieuwe vaste bruggedeelte (de aanbrug) van de Stationsbrug in Middelburg. Concreet betekent dit dat de scheepvaart de pontonbrug in Middelburg nog kan passeren op dinsdag 19 november om 19.37 uur. De eerstvolgende brugopening voor de scheepvaart zal dan zijn op donderdag 21 november om 19.37 uur.

 

Geplande werkzaamheden

  • De Stationsbrug bestaat uit twee gedeelten: een draaibrug en een vast gedeelte. Op woensdag 20 en donderdag 21 november plaatst de aannemer het vaste gedeelte van de Stationsbrug.
  • De traptreden van de pontonbrug worden op dezelfde dagen vervangen door schuine gangpaden (zogenaamde gangways). Dit doen we omdat in de periode van 1 januari tot en met 29 februari 2020 het waterpeil wordt verlaagd. Dit heeft te maken met recent geplande noodzakelijke werkzaamheden van de gemeente Vlissingen.
  • Vanwege de aankomende winterperiode wordt op de pontonbrug een rubberen mat aangebracht. Door deze stroeve mat wordt de brug minder snel glad.

Lees meer over de werkzaamheden op www.zeeland.nl/stationsbrug.