Renovatie Stationsbrug

Vanaf maandag 23 september 07.00 uur wordt de Stationsbrug afgesloten voor het verkeer. De renovatiewerkzaamheden duren tot 12 april 2020.

In opdracht van de Provincie Zeeland treft Aannemer Hollandia Services B.V. voorbereidingen met het inrichten van het bouwterrein op de Loskade. De brug wordt op woensdag 25 september of donderdag 26 september (hangt af van het weer) van zijn plek gehesen en via het water op transport gezet naar Krimpen aan de IJssel.

Planning werkzaamheden in september

• Op woensdag 17, 18 en 19 september worden er vier abri’s en twee units geplaatst op de Loskade.
  • Op donderdag 19 september wordt de tijdelijke pontonbrug opgebouwd. Deze brug vervangt tijdelijk de Stationsbrug. Voor voetgangers blijft een directe verbinding over het Kanaal door Walcheren. Voor de scheepvaart gaat deze tijdelijke brug meerdere keren open:
  • Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute aangegeven.

Tijdelijk busstation Loskade

Op het gedeelte van de Loskade, tussen de Goese Korenmarkt en de Nieuwepoortstraat, liggen aan de kanaalzijde zeven busparkeerplaatsen voor touringcars. Deze busparkeerplaatsen worden tijdelijk omgezet in drie bushaltes.

Wandelen over De Loper & door voetgangerstunnel Het Groene Woud / Schroebrug

Daarnaast is het ons bekend dat voetgangers tevens gebruik maken van de fietspaden van de Schroebrug. Dit mag ook, echter om mogelijke conflicten tussen (brom)fietsers en voetgangers te voorkomen, verzoeken wij voetgangers gebruik te maken van de route via De Loper en de voetgangerstunnel Het Groene Woud / Schroebrug en vice versa

Leefbaarheid en veiligheid

Aannemer Hollandia Services B.V. werkt op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Daarnaast kan het voorkomen dat in het weekend of in de nacht wordt gewerkt. Uiteraard wordt geprobeerd dit tot een minimum te beperken. Alle werkzaamheden zullen binnen het werkgebied plaatsvinden.

Contact

Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het renoveren van de Stationsbrug. Valt u iets op of heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug Middelburg via stationsbrug@zeeland.nl.

Actuele informatie leest u op de website www.zeeland.nl/stationsbrug

Stationsbrug