Regentonnen voor moestuintjes Edelstenenbuurt

Zaterdag 24 maart overhandigde wethouder Saskia Szarafinski de eerste gratis regenton voor inwoners van de Edelstenenbuurt aan initiatiefneemster Gülsen Köstek.

Door regenwater op te slaan in een regenton, helpen de inwoners wateroverlast door regen tegen te gaan. Én het opgeslagen water kan weer gebruikt worden om moestuintjes te bewateren. De actie maakt deel uit van De Vitale Revolutie-Dauwendaele.

Om de leefbaarheid van de Edelstenenbuurt te vergroten zijn de tuintjes in de wijk onder handen genomen tijdens NL-Doet. Zo zijn er onder andere vierkante meter tuintjes geïnstalleerd om daarin een moestuin te beginnen. De gemeente Middelburg, GroenRijk en FoodDelta Zeeland steunen het initiatief.

De Vitale Revolutie- Dauwendaele

De Vitale Revolutie-Dauwendaele is een pilotproject van de Vitale Revolutie. Met de Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg een vitale omgeving realiseren voor haar inwoners. Een vitale omgeving is een omgeving waarin mensen fysiek, mentaal-emotioneel, sociaal en financieel in balans zijn. Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat als deze vijf punten in balans zijn, mensen gezonder en gelukkiger zijn.