Onderhoud Stationsbrug

Op maandag 23 september wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de brug in goede staat houden, vindt tot en met 12 april 2020 groot onderhoud plaats.

De Stationsbrug gaat tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel. In Middelburg vinden ook werkzaamheden plaats. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van elektrische installaties en de remmingwerken in het Kanaal door Walcheren. Daarna gaat de brug weer jaren mee. Volgens de planning kan de Stationsbrug vanaf 13 april 2020 weer gebruikt worden.

De werk aan de Stationsbrug werd in 2018 uitgesteld door de vondst van Chroom-6 in oude verflagen. In een speciale ruimte in Krimpen aan den IJssel worden de verflagen van de brug verwijderd.

Voetgangers en reizigers openbaar vervoer

Voor voetgangers en reizigers van het openbaar vervoer blijft een directe verbinding over het Kanaal door Walcheren. Er komt een tijdelijke pontonbrug over het Kanaal door Walcheren. Op de Loskade wordt een tijdelijk busstation met haltes geplaatst.

Mindervaliden

Voor mindervaliden en mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of een grote koffer, komt er een gratis taxiservice. De taxiservice komt tussen de standplaats bij het NS-station en de Loskade. Daarvoor wordt op de Loskade tijdelijk één parkeerplaats bestemd als taxistandplaats. Deze taxiservice wordt verzorgd door Taxi Livo van maandag tot en met zaterdag van 7.00 – 23.00 uur. Op zondagen is dit op afroep via telefoonnummer (0118) 63 58 00.

(Brom)fietsers

Voor de (brom)fietsers is een alternatieve route via de (brom)fietspaden op de Schroebrug. Daarnaast komt er aan stadszijde (op de Loskade) een tijdelijke fietsenstalling waar 300 fietsen gestald kunnen worden. Daarna kan gebruikt worden gemaakt van de tijdelijke voetgangerspontonbrug.

Contact

Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het opknappen van de Stationsbrug Middelbrug. Voor vragen of meldingen kunt u contact opnemen met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug via stationsbrug@zeeland.nl. Ook kunt u zich hier opgeven als u via e-mail informatie wilt ontvangen over de aankomende werkzaamheden.

Actuele informatie leest u op de website www.zeeland.nl/stationsbrug.