NK Standwerken in de Lange Delft

Het Nederlands kampioenschap Standwerken vindt dit jaar plaats in Middelburg en wel op zaterdag 28 september.

In de Lange Delft strijden 30 standwerkers om de hoogste nationale eer. Het concours begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

65 jaar geleden

In 1954 werd in Middelburg het eerste standwerkersconcours gehouden, wat tevens ook het eerste  Zeeuwse concours was.
Sinds die tijd vindt het concours jaarlijks plaats op “dolle” donderdag, wanneer het ook kermis en de warenmarkt is.
In het kader van dit jubileum en het succes van twee jaar geleden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten ook in 2019 het Nationaal kampioenschap Standwerken in Middelburg te houden.

Deelnemers

De deelnemers worden geselecteerd door de afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel.
Dit gebeurt op basis van een ranking die is samengesteld uit de uitslagen van plaatselijke en provinciale concoursen in 2019.

Standwerken