Molenwaterpark/Molenwater

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp van het Molenwaterpark vastgesteld. Dit plan ligt nu ter inzage. Gelijktijdig vindt de inspraak plaats van het Molenwater (gedeelte Noordpoortstraat/Nagtglasstraat).

De veranderingen ten opzichte van het huidige park:

  • Randen: Er ontstaat een half open randzone met doorzichten op fraaie historische gebouwen, waardoor beleving van buiten in het park wordt gebracht.
  • Entrees: De entrees worden meer aansprekend. Bij de entrees wordt de voormalige verlichting van de Markt geplaatst.
  • Bomen: Het bomenbestand in het park wordt pleksgewijs gedund of bomen worden vervangen. Totaal gaat het om ongeveer 85 bomen die worden vervangen.
  • Parkeren: Tussen de schouwburg en het park komt een plein met auto’s en bomen en fietsparkeren. Op andere plaatsen worden parkeerplaatsen slimmer ingericht.
  • Wateropgave: Er komen wadi’s oftewel een natte boszones. Bij hevige regenval staat hier regenwater in dat uitmondt in een spiegelvijver waar altijd water in staat. Kinderen kunnen met dit ondiepe water spelen.
  • Miniatuur: de huidige situatie is verouderd en wordt niet gehandhaafd.
  • Sfeer: het park kenmerkt zich door een eigentijdse landschapsstijl.

De muziektent, de kiosk en de bunkers blijven staan. Bij de muziektent komt een soort amfitheater (met één rand); dit kan een culturele plek in park worden/blijven. Ook aan de rugstreeppad is gedacht. Voor hen komen speciale betonnen amfibieschalen zodat ze zich kunnen voortplanten. Ten slotte wordt de connectie met de Koepoortlaan verkeerstechnisch verbeterd.