Middelburg Winterstad

Schaatsen met het stadhuis als decor, leuke evenementen en sfeervolle terrassen. Laat u deze winter betoveren door Middelburg Winterstad, op verschillende locaties in de binnenstad!

De Markt wordt van 29 november tot 15 januari zoals ieder jaar omgetoverd tot een sfeervolle ijsbaan. Naast schaatsen en curling is er volop entertainment voor iedereen. De schaatsbaan is elke dag geopend. Je kunt er schaatsen huren en natuurlijk ook iets warms eten of drinken. Op woensdag 29 november gaat de ijsbaan open.

Kerstboom voor stadhuis

De kerstboom wordt op woensdag 22 november geplaatst. Omdat de ijsbaan al op 24 november begint met opbouwen moet de kerstboom daarvoor al geplaatst worden. De verlichting van de 12 meter hoge boom gaat na 5 december aan.

Meerdere locaties

Middelburg Winterstad vindt dit jaar plaats op verschillende pleinen in de binnenstad. Op de Markt vind je de ijsbaan met het stadhuis als decor. Bij de ijsbaan vind je de wintertent en de blokhutten waar je terecht kunt voor een hapje en drankje in winterse sfeer. Hier vinden regelmatig muziekoptredens en andere activiteiten plaats. Op 3 december staat de NPO Top2000 stembus op de Markt, hier kunnen alle inwoners stemmen voor de top 2000. Ook op de Pottenmarkt vind je verschillende overdekte winterse terrassen. Op Plein 1940 staat er dit jaar vanaf 13 december een tubehelling, waar je met een band vanaf kunt glijden. Rondom de tubehelling vind je van 14 t/m 17 december ook foodtrucks en een kerststal. Het Damplein vormt tijdens Winterstad een evenemententerrein, waar je deze winter terecht kunt voor onder andere het evenement De Smaek van Winter en Wijn (9 december) en het winterbierfestival (15/16 december).

Sfeervol winkelen

Winkelen in Middelburg betekent ronddwalen langs verrassende winkels in een indrukwekkend monumentaal decor. Tijdens Middelburg Winterstad besteden veel winkels extra aandacht aan de aankleding. Middelburg is dankzij de vele speciaalzaakjes een van de meest gevarieerde winkelsteden. Er zijn extra koopzondagen op 17, 24 en 31 december.

Van vrijdag 22 december t/m dinsdag 2 januari kunnen bezoekers gratis parkeren in Middelburg.

Zie voor het programma en meer informatie de website www.middelburgwinterstad.nl.