Maatregelen in de binnenstad

Het college heeft samen met de Middelburgse ondernemers aan een plan gewerkt dat ruimte moet bieden aan horeca en winkels in de binnenstad.

Om de binnenstad veilig te kunnen bezoeken, hebben mensen ruimte nodig om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen. Dat betekent dat we op sommige plekken aanpassingen moeten doen in de binnenstad.

Fietsen binnenstad

Het kernwinkelgebied is een voetgangerszone. Fietsen en fietsparkeren is niet toegestaan op maandag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur. Op het Damplein, bij de Lange Jan, op het Zusterplein, achter het stadhuis, aan de Kromme Weele en bij de Kloveniersdoelen zijn extra fietsparkeerplaatsen ingericht. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsroute rondom het kernwinkelgebied.

Fiets verwijderd?

Heeft u uw fiets in het winkelgebied geparkeerd en is deze nu weg? Dan hebben we de fiets verplaatst naar de tijdelijke fietsenstalling op het Zusterplein.

Afbeelding kaart fietsen binnenstad

Tijdelijke parkeervakken auto's

Op verschillende plaatsen in de stad zijn extra parkeervakken gerealiseerd. Dit is onder andere het geval op de Balans en bij de Stadsschuur. Dit is een tijdelijke oplossing tot 1 september 2020.

De tijdelijke vakken zijn ter compensatie van de vakken die elders in de stad gebruikt worden als terrasruimte en fietsparkeerplaatsen.

Wij Zijn de Stad

Een overzicht van de aanpassingen en afspraken staat op de website Wij Zijn de Stad.

Direct naar Wij Zijn de Stad

De komende weken kijken we welke maatregelen werken en welke niet. Via onze website en social media houden we u op de hoogte over de laatste stand van zaken.

Meer informatie